Volleybal. Archieffoto: Willem Sangers

Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Winst heren, verlies dames Tevoko

Heren 1 van Tevoko heeft zaterdag overtuigend met 4-0 gewonnen van MBSOV uit Den Helder. Dames 1 ging met 1-3 onderuit tegen Ardea uit Heerhugowaard.

De heren blijven door de overwinning meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen en een eventuele promotie.

De Texelaars, met spelverdeler Jitze Beintema en middenaanvaller Ron Broersma in de gelederen, speelden een gedegen en geconcentreerde wedstrijd. Reeds in de eerste set was het niveauverschil tussen beide teams duidelijk.

Hoewel MBSOV aanvankelijk even aanklampte, was de servicedruk van Tevoko eenvoudig te groot. Ook aanvallend was de thuisploeg duidelijk de sterkere, zodat er snel afstand werd genomen van de Helderse opponent.

Alleen in de derde set was er een moment van verslapping bij Tevoko, waardoor de gasten vijf punten op rij konden scoren. De spanning kwam hierdoor echter niet terug in de wedstrijd.

Ook in de laatste set, belangrijk voor een eventueel bonuspunt, bleef de thuisploeg druk op de Helderse ketel houden. Patrick Hollenberg, goed voor de nodige killblocks, zette met een snoeiharde middenaanval uiteindelijk een punt achter de wedstrijd.

De dames hadden een lastige wedstrijd, speelden mat en maakten veel fouten, waardoor de overwinning naar Ardea ging.

De selectie werd wegens het ontbreken van Nienke Witte en Liedeke IJdens aangevuld met Jet Eelman en Hannah Ipenburg uit dames 2 en Matty Former uit de meisjes B. Tevoko begon hierdoor in een gewijzigde opstelling.

De onwennigheid zorgde ervoor dat Ardea de punten makkelijk kreeg. De strijd ging in het begin nog gelijk op. maar aan het einde was het Tevoko dat te slordig speelde en hierdoor de set verloor met 20-25.

Ook in de tweede set was er weinig vechtlust bij de Texelse dames, zij konden niet in hun eigen spel komen. Af en toe werd een prachtige ralley gespeeld, maar dit mocht niet baten tegen een goed spelend Ardea.

Tevoko wijzigde in de derde set van opstelling en met Hannah Ipenburg op de buitenaanval kwam er iets meer felheid in de ploeg. Maar ook dit was niet genoeg om een voorsprong te nemen. Ardea bleef slim spelen en Tevoko had hier geen vat op. Aan het eind van de set werd het nog wat spannend doordat Tevoko vier punten op rij scoorde maar de opleving was van korte duur en de set werd wederom verloren met 22-25.

De vierde set ging lang gelijk op, Ardea had wat wisselspelers ingezet en hier profiteerde Tevoko van door middels een goede blokkering diverse punten binnen te halen. Door de kleine voorsprong leek het of Tevoko meer zelfvertrouwen kreeg en hierdoor werd er beter verdedigd en aangevallen.

In de wil om niet met 0-4 ten onder te gaan, deden de Texelse dames er alles aan om de vierde set binnen te halen. En met hangen en wurgen lukte dat, 25-21.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2