Afbeelding
Foto: Sytske Dijksen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inschrijven per groep of bedrijf voor Texel Halve Marathon

Sport

Over een week, donderdag 1 februari om exact 00:00 uur gaat de inschrijving voor de twaalfde Texel Halve Marathon (zondag 30 september) en De 6 van Den Hoorn open. De eilandstart blijft.

Nieuwe inschrijfmogelijkheid is er voor groepen en bedrijven vanaf 15 deelnemers. Vrijwilligers krijgen weer de mogelijkheid om hun 'eigen deelnemer' aan te melden.

De limiet voor het aantal aanmeldingen is traditiegetrouw 1.650 voor de Halve Marathon en 10 Kilometer met start vanaf de TESO-boot. Voor De 6 van Den Hoorn en de Eilandstart zijn maximaal 500 plaatsen beschikbaar. Omdat er veel behoefte is bij (loop)groepen en bedrijven om mee te doen als groep, heeft de organisatie de inschrijfmogelijkheden voor het evenement uitgebreid.

Tijdens de vorige editie heeft voor het eerst een grote groep deelnemers van één organisatie meegelopen via de eilandstart. De ervaringen hiermee opgedaan hebben geleid tot de extra mogelijkheid om vanaf de twaalfde editie ook als groep of bedrijf, met minimaal twintig deelnemers, te kunnen inschrijven. Per tien deelnemers zijn er negen eilandstarts en één bootstart beschikbaar. Naast deelname is er voor de lopers van een groepsdeelname een aantal extra faciliteiten beschikbaar.

Elke deelnemer dient zich eerst voor een onderdeel aan te melden met naam, plaats en e-mail adres via de website aanmelden.texelhalvemarathon.nl. Per e-mail adres kan men zich eenmaal aanmelden. De ruim honderdvijftig vrijwilligers die het evenement mede mogelijk maken, krijgen evenals in voorgaande jaren de mogelijkheid om hun 'eigen deelnemer' van een gegarandeerde inschrijving te voorzien. Vrijwilligers ontvangen een inschrijfcode voor hun 'eigen deelnemer'.

Alleen met een geldige inschrijfcode kan men zich definitief inschrijven. Inschrijving dient plaats te vinden voor 8 februari 2018.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 11 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30