Afbeelding
Foto: Benno Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

100 kilometer MTB-pad komt er

Sport

De kogel is eindelijk door de kerk. De 100 kilometer MTB-route komt er, dit werd bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Wielersport Texel, die zondag gehouden werd in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild.

Het was een lang traject. De vereniging is al sinds 2011 bezig met de realisatie van de langste MTB-route van de provincie. Toen er met de plannen gestart werd, zou de route nog de langste van Nederland worden. Inmiddels zijn er meerdere routes door het hele land. De vertraging zat hem vooral in protesten van de Stichting Natuurbehoud Amsterdamse Waterleidingduinen. Na meerdere gesprekken met deze partij en een aantal hierop volgende aanpassingen, is er dan nu groen licht.

"De vergunning is in november verstrekt. De periode van bezwaar is inmiddels ook verstreken. We kunnen eindelijk echt aan de slag", stelde Dirk Vinke van Wielersport Texel. De route krijgt zijn startpunt op 't Horntje en voert het hele eiland over. Op sommige plaatsen moeten de mountainbikers paden delen met voetgangers of ruiters. "Dit is niet op onoverzichtelijke plaatsen in het bos, maar in het open veld. Daarnaast komen er respect-borden die alle gebruikers van het pad er aan herinneren rekening met elkaar te houden." Een gedeeld men/ mountainbikepad komt onder meer op het nog aan te leggen stuk naast het fietspad bij de Hanenplas.

De eerste delen van de route zijn inmiddels al uitgezet. Het hele pad moet eind dit jaar operationeel zijn. Op dit moment kunnen bepaalde delen van de route nog niet in gebruik genomen worden in verband met bijvoorbeeld kap- en dijkwerkzaamheden. 

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 10 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2