Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelaars naar wk mennen

Sport

Voor het eerst in zeven jaar reist er een Nederlandse delegatie af naar het wereldkampioenschap Jonge menpaarden (5 tot 7 jaar) dat 5 tot 8 oktober wordt gehouden in Lamotte-Beuvron in Frankrijk. Onder de deelnemers een Texelse delegatie dat naast het paard  Melotti Texel bestaat uit menner Sabrina Melotti, fokker en eigenaresse Natasja Garritsen-Berkelaar en Mariëlle Willems.

Melotti Texel is een afstammeling van Edmundo x Lorton en door Garritsen zelf gefokt. “Barbie, zoals we haar thuis noemen, is een aparte verschijning met de palominokleur. Het is een zeer veelzijdig paard. We springen en jagen af en toe.  Veelzijdiger kan je ze niet vinden. En voor haar leeftijd van zes jaar is dit echt een super merrie die alles doet en altijd vrolijk is”, vertelt Natasja. 

Melotti Texel is als 4- ,5- en 6-jarige op de regiokampioenschappen geweest en heeft ook al twee keer op  het NK in Ermelo gelopen in de klasse M2 en Z1, maar dan in de dressuursport. Bij het mennen hebben ze zich dus gekwalificeerd voor het WK voor jonge menpaarden in Frankrijk. 

Natasja: “Sabrina Melotti rijdt haar, dat doet ze al vanaf haar derde jaar. We hebben haar samen alles geleerd en dit is dan een mooi bekroning op het werk. We zijn de sponsoren erg dankbaar, want anders hadden we niet naar Frankrijk kunnen reizen, zo’n wedstrijd kost aardig wat. Zo moest Barbie een internationaal paspoort, speciale entingen en je trailer moet apart worden gekeurd. Er komt heel wat bij kijken.”

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 15 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30