Springen tijdens de cross. De deelnemers hebben een groot horloge bij zich, omdat er tijdens de cross precies op tijd moet worden gereden.
Springen tijdens de cross. De deelnemers hebben een groot horloge bij zich, omdat er tijdens de cross precies op tijd moet worden gereden. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Springen over hindernissen tijdens cross

Sport

Op de landerijen van Piet Kooiman en Jan Hin nabij Den Burg zijn zaterdag de eerste crosses van de samengestelde wedstrijden gehouden.

De deelnemers die in de ochtend goed uit de onderdelen dressuur en springen kwamen, legden ‘s middags een cross van 3000 dan wel 1500 meter af. Onderweg moesten diverse natuurlijke hindernissen genomen worden.

Het liep allemaal goed en er was volop verzorging voor de paarden aanwezig. Er liepen drie dierenartsen rond die de gezondheid van de dieren voor en na de cross in de gaten hielden en er waren drie punten waar de deelnemers water konden halen om de paarden te koelen als dat nodig was.


Zondagochtend is er wederom dressuur en springen, waarna om 12.15 uur opnieuw een cross op het land van Hin en Kooiman tussen de Pontweg en de Hoornderweg bij Den Burg wordt gehouden. Belangstellenden kunnen ter plekke een kijkje nemen.

Honden mogen niet het land op. Mensen die honden bij zich hebben, kunnen vanaf de openbare weg (Pontweg en Hoornderweg) naar de verrichtingen op het land kijken. Deelnemers aan de cross. - Foto’s Willem Sangers

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 3 uur geleden 20
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 6 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen 21 sep., 18:00
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58