Marijke de Beer (links) en Lot van Schelt met wedstrijdleiders Hans van Maldegem (links) en Jan van Andel.
Marijke de Beer (links) en Lot van Schelt met wedstrijdleiders Hans van Maldegem (links) en Jan van Andel.

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Sterk Clubkampioenschap Foursome op De Texelse

Sport

Terwijl 26 flights beginnen aan het clubkampioenschap Foursome, zit iets verderop in een weiland, op een afstand niet veel verder dan een flinke par 5, een heuse Vale Gier rustig te wachten op wat komen gaat. Gaan er golfreputaties sneuvelen? Golf-aas? 

Veel deelnemende duo’s zijn al vooraf een makkelijke prooi voor de echte ‘cracks’, de single-handicappers die met elkaar een tijdelijk verbond zijn aangegaan en door de wol geverfde duo’s die altijd dit soort golfwedstrijden samen spelen.

Deze editie lijken er op papier behoorlijk wat kanshebbers, zowel bij de dames als heren. Spannend dus. En hoewel het een stuk minder hard waait dan de voorgaande dagen is een foutje toch altijd zo gemaakt, want samen om en om met één bal spelen, maakt het toch lastig om in je spel te komen, als je dat al komt, zo ondervinden veel teams.

Bij de dames hebben zich maar liefst acht teams ingeschreven. Opmerkelijk, want vorig jaar deden slechts drie tweetallen mee. De NGF-competitie, met nieuwe damesteams, heeft duidelijk een ‘boost’ gegeven aan de deelname. Leuk dames, volhouden!

Vijf van de acht tweetallen hebben een gezamenlijke handicap tussen de 20 en 25 en één team, met handicap 16 (plus een beetje) zit daar ruim onder; Gerdi Reijers en Henriette den Ouden. En omdat de wedstrijdleiding het clubkampioenschap naar sterkte heeft ingedeeld, spelen deze kanshebbers in eenzelfde flight met die andere titelkandidaten, de zesvoudige kampioenen van deze wedstrijd, Marijke de Beer en Lot van Schelt. Matchplay op niveau!

Agnes van Rijkom en Anita Hiemstra komen met 100 slagen net een slagje tekort voor het podium. Remkje Visser en Elda Panoto worden derde. Met 98 slagen kunnen Reijers en Den Ouden de onverslaanbare De Beer en Van Schelt niet naar de troon steken en is het voor hun ‘Vier op een rij’ en zeven in totaal. 

Mannen zijn altijd in voor een spelletje (golf) en er verschijnen dus 18 teams aan de start waaronder vier teams met een gezamenlijke handicap onder de tien en vijf duo’s met max handicap vijftien. Een mooi en sterk deelnemersveld. Drievoudige kampioenen Antoine Kersten en Menno Schuijl hebben zich dit jaar weer ingeschreven. De rugproblemen van Schuijl zijn opgelost en de werkdruk is afgenomen. Meer tijd om te golfen dus, maar met 83 slagen zit er niet meer in dan een derde plaats. Op papier steken Hidde Kats en Mike van der Haas er met handicap 2,23 met kop en schouders bovenuit. Toch kunnen zij hun favorieten-status niet waarmaken. Met 82 slagen worden zij tweede, achter de erg sterk spelende Floris-Jan Zwaag en Kevin van Zuilekom. Met slechts 76 slagen om de 18 holes te ronden, kronen zij zich tot de nieuwe clubkampioenen Foursome 2022. 

Dat er sterk is gegolfd, blijkt ook uit de netto-scores. Uitgaande van deze uitslag worden bij de dames Solveig Rip en Mart Schwietert derde met 73,7. De Beer en Van Schelt tweede met 73,3 en Remkje Visser en Elda Panoto eerste met 72,3.

Kevin van Zuilekom (links) met Floris-Jan Zwaag vergezeld door de wedstrijdleiding (Arnold Boomstra, Hans van Maldegem en Jan van Andel
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 16 minuten geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 22 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35