Logo texelsecourant.nl

November wedstrijd in bescheiden herfstweertje

  Sport

Paul Witte, Marijke de Beer en Floris-Jan Zwaag winnen maandbeker november.

De nieuwe-leden wedstrijd in november is een vorm van ontgroening. Het waait altijd op het eiland en het regent zelden, dus zo'n wedstrijd in het najaar plannen is ideaal. De weervoorspellers gaven deze keer ook aan dat het lekker bar en boos zou worden, dus de nieuwe leden konden in hun handjes knijpen. Helaas waren er een paar die nog vertrouwen op weerberichten en zich vrijdag schielijk hebben uitgeschreven, jammer, vooral voor hen zelf, want op een enkel buitje na, dat door het ontbreken van de wind goed onder de plu te verwerken viel, wederom een heerlijke golfdag.

De voorzitter laat zijn gezicht zien bij de start van de wedstrijd, spreekt een woordje als de golfers nog met de wangen vol gebak zitten, om vervolgens het hele veld tijdig "all-tee" te starten. Een kleine drie uur later zit iedereen weer binnen onder het genot van speciaal voor vandaag aangerukt uitgebreid bittergarnituur

Nieuwe leden, nieuwe winnaars!

Met Mike Bosma (24) op de hielen is het toch Kees Koopman (25) die bij de voor vandaag gecreëerde Nieuwe Leden-Categorie het talent laat zien dat zijn zoon ook in de genen heeft. Hij zit een beetje te mopperen over gemiste kansen en we moeten bij zijn baas aankloppen om hem vaker op zondag vrij te krijgen maar de prijzen doen de ogen al glimmen. Proficiat Kees!

Mike, een natuurtalent in het vers ontloken Heren 3 moet beter kunnen. Het zal ook snel beter moeten voor de start van de competitie over 4 maanden.

In Categorie 3 proberen de dames Tonny van Koppen (33) en Ingrid Schippers (32) het Paul Witte lastig te maken. Paul domineerde afgelopen zomerseizoen deze groep en het is voor de rest te hopen dat hij snel een categorie opschuift anders staan ze volgend jaar weer met lege handen. 36 punten voor de winnaar, en de beker.

Het gezelschap in categorie 2 is soms echt te klein, met deze keer 6 deelnemers net genoeg. Jos Bosma (28) komt net als zijn zoon ook niet met lege handen thuis, derde plek. En dan de "DeBeertjes" weer. Marijke heeft ondertussen stilletjes de handicap van Hans ingehaald en laat vandaag ook de handjes wapperen. Hans een rondje van 32 punten, maar Marijke dik op kop met 38. De beste score van de dag en de parkeerplek trots voor de deur van het clubhuis.

De eerste categorie blijkt bij de prijsuitreiking een strokeplaywedstrijd geworden te zijn, maar dat maakt voor de uitslag niets uit. Uiteindelijk weet alleen Floris-Jan Zwaag (63) zijn niveau te halen. De trainingssessie van Heren 3 ‘s ochtends in het Putting Centrum onder leiding van Jan van Wijk werpt direct vruchten af. Herbert de Geer dicht in de buurt met 65 en daartussen Hans Montag met dezelfde score. Opvallend is dat er op de grote baan door de bovenste drie beter is gespeeld dan de kleine, daar zit een ongeluk toch in een klein hoekje.

Neary's voor Els de Ridder en Floris-Jan Zwaag

Longest voor Kevin van Zuilekom en Solveigh Rip

Birdies op de grote baan voor Floris-Jan (hole 4 en 6) en Herbert (hole 1 en 7)

Categorie 3

Paul Witte (36), Tonny van Koppen (33), Ingrid Schippers (32)

Categorie 2

Marijke de Beer-Dogger (38), Hans de Beer (32), Jos Bosma (28)

Categorie 1

Floris-Jan Zwaag (63), Hans Montag (65), Herbert de Geer (65)

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!