Logo texelsecourant.nl
Kitesurfer in actie bij Paal 17.
Kitesurfer in actie bij Paal 17. (Foto: Svetlana Romantsova Photography)

Kitesurfers water op bij Paal 17

  Sport

De deelnemers aan de wereldbekerwedstrijden kitesurfen bij Paal 17 zijn het water opgegaan.

Dinsdagavond werden de eerste voorrondes gevaren en woensdagochtend om 8.00 uur begonnen de eerste wedstrijden van vandaag.

Dinsdagmiddag stond er nog te weinig wind voor de kitesurfers om het water op te gaan. Zij hebben minimaal windkracht 4/5 nodig om tijdens het kitesurfen de lucht in te komen om hun 'tricks' (oefeningen) te maken.

Voor vandaag ziet het er nog even spannend uit met de hoeveelheid wind. Donderdag belooft qua wind een mooie dag te worden en daarna zwakt de wind volgens de voorspellingen weer af.

Op de Facebookpagina 'World Kiteboarding League' zijn de wedstrijden live te volgen. Vandaag zijn de kiters in de Qualifier League actief, donderdag gaat de Elite League van start.

Texelaars kunnen vandaag (woensdag) nog gratis naar het evenement voor de Qualifier League. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Paal 17, de Texaco in De Koog en het Proeflokaal van de bierbrouwerij.

Er is op het strand een tribune met duizend zitplaatsen gebouwd om de wedstrijden te volgen. Woensdagavond wordt het evenement officieel geopend.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!