Logo texelsecourant.nl
Foto: ©WKL/Svetlana Romantsova

Texelaars gratis naar World Cup kiteboarding

  Sport

Scholen en inwoners van Texel hebben gratis toegang tot de Qualifier League tijdens de 2017 Texel Brunotti Kiteboarding World Cup bij Paal 17. Van 18 tot en met 20 september strijden vijftig surfers uit negentie landen om de punten in de WKL Qualifier League, onder hen zijn maar liefst vijftien Nederlanders. 

De World Kiteboarding League nodigt scholen en inwoners van Texel van harte uit om het event op het mooie eiland mee te maken en geeft hen gratis toegang tot de tribunes in het stadion tijdens de Qualifier League. Scholen en individuele bezoekers kunnen vanaf woensdag 13 september tickets ophalen (op basis van beschikbaarheid) bij de lokale sponsors op vertoon van een ID. De sponsors zijn: Paal 17, Texaco De Koog (Van der Linde Fietsen) en Texels Bier 'Het proeflokaal'. De tickets zijn 1 dag geldig tussen 18 tot en met 20 september 2017. Het stadion telt 1.000 plaatsen. Mocht de tribune vol zijn, dan is het event ook heel goed vanaf het strand te volgen.

Vanaf 18 september strijkt de internationale kiteboarding wereldtop neer op Texel. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Nederland weer een toernooi heeft dat meetelt voor het wereldkampioenschap. De keuze viel op Texel vanwege de uitstekende omstandigheden, de locaties en natuurlijk de goede wind.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!