Logo texelsecourant.nl
De renner uit Gulpen, bij aankomst bij de boot naar Texel.
De renner uit Gulpen, bij aankomst bij de boot naar Texel. (Wieler- en Mountainbike Club Gulpen)

Fietstocht van Gulpen naar Texel voor Abraham

  Sport

De Limburgse Wieler- en Mountainbike Club (WMC) uit Gulpen heeft vrijdag een toertocht van ruim 360 km naar Texel gefietst.

Aanleiding voor de ultra lange rit was het Texelse clublid Guido Banda, die die dag Abraham zou zien. De clubleden zagen ze hier een mooie uitdaging in om hem thuis te feliciteren, en dat uiteraard in stijl, op de fiets vanuit Gulpen.

Vrijdagochtend vroeg om 3:00 uur stonden acht wielrenners, inclusief Banda klaar, en gingen de voeten op de pedalen, temperatuur rond de 1,5 graden, en met een matige wind werd koers gezet naar de eerste stop in Nijmegen. De 1e 160 kilometer zit er dan op. Hier kon weer even aangesterkt worden, een kop warme koffie met gebak, en de bidons werden weer gevuld. Vanaf Nijmegen sluiten er nog een paar wielrenners aan, waarna de groep uit 11 bestaat.

De tocht wordt voortgezet over de Veluwe, richting Harderwijk. Daar aangekomen, weer goed 75 km verder,  kan vanuit de vooruitgereden volgauto's het rantsoen voor onderweg weer worden aangevuld, kop koffie, sanitaire stop, en door naar de dijk Enkhuizen Lelystad, even wachten voor de brug die openstond, maar verder geen oponthoud tot de volgende geplande stop halverwege de dijk bij checkpoint Charlie. De wind was inmiddels wel toegenomen, waardoor het flink trappen was.

Helaas was de kiosk gesloten, dus geen koffie dit keer, dus korte pauze, bidons vullen, en weer door, alles gaat voorspoedig, op een lekke band na keurig op schema bij Medemblik aangekomen. Het eind is nu in zicht, nog goed 35 km tot de boot. Tussenboot, zal net niet lukken, maar ½ 8 is mogelijk.

De groep fietst rond 10 over zeven 's avonds het havenplein in Den Helder met voldaan gevoel en  luid gejuich, het was bijna volbracht 360 km, nog maar klein stukje op Texel te gaan, om Abraham in de Tuin te plaatsen. En op de boot uiteraard genieten van een heerlijke Skuumkoppe, dik verdiend.

Een speciale vermelding verdient de 13-jarige Quinn Quadvlieg, die met ruim 120 km een deel van de etappe heeft gereden.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, hoofdredacteur Texelse Courant en Texel Magazine. Lid Redactioneel Overleg Nederlandse Nieuwsblad Pers.

6 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Het idee van Eiland Belang om de Schulpengat te gebruiken voor seizoenspersoneel lijkt mij realistisch:Reageren!