De renner uit Gulpen, bij aankomst bij de boot naar Texel.
De renner uit Gulpen, bij aankomst bij de boot naar Texel. Wieler- en Mountainbike Club Gulpen

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Fietstocht van Gulpen naar Texel voor Abraham

Sport

De Limburgse Wieler- en Mountainbike Club (WMC) uit Gulpen heeft vrijdag een toertocht van ruim 360 km naar Texel gefietst.

Aanleiding voor de ultra lange rit was het Texelse clublid Guido Banda, die die dag Abraham zou zien. De clubleden zagen ze hier een mooie uitdaging in om hem thuis te feliciteren, en dat uiteraard in stijl, op de fiets vanuit Gulpen.

Vrijdagochtend vroeg om 3:00 uur stonden acht wielrenners, inclusief Banda klaar, en gingen de voeten op de pedalen, temperatuur rond de 1,5 graden, en met een matige wind werd koers gezet naar de eerste stop in Nijmegen. De 1e 160 kilometer zit er dan op. Hier kon weer even aangesterkt worden, een kop warme koffie met gebak, en de bidons werden weer gevuld. Vanaf Nijmegen sluiten er nog een paar wielrenners aan, waarna de groep uit 11 bestaat.

De tocht wordt voortgezet over de Veluwe, richting Harderwijk. Daar aangekomen, weer goed 75 km verder,  kan vanuit de vooruitgereden volgauto's het rantsoen voor onderweg weer worden aangevuld, kop koffie, sanitaire stop, en door naar de dijk Enkhuizen Lelystad, even wachten voor de brug die openstond, maar verder geen oponthoud tot de volgende geplande stop halverwege de dijk bij checkpoint Charlie. De wind was inmiddels wel toegenomen, waardoor het flink trappen was.

Helaas was de kiosk gesloten, dus geen koffie dit keer, dus korte pauze, bidons vullen, en weer door, alles gaat voorspoedig, op een lekke band na keurig op schema bij Medemblik aangekomen. Het eind is nu in zicht, nog goed 35 km tot de boot. Tussenboot, zal net niet lukken, maar ½ 8 is mogelijk.

De groep fietst rond 10 over zeven 's avonds het havenplein in Den Helder met voldaan gevoel en  luid gejuich, het was bijna volbracht 360 km, nog maar klein stukje op Texel te gaan, om Abraham in de Tuin te plaatsen. En op de boot uiteraard genieten van een heerlijke Skuumkoppe, dik verdiend.

Een speciale vermelding verdient de 13-jarige Quinn Quadvlieg, die met ruim 120 km een deel van de etappe heeft gereden.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3