Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Sportvereniging De Koog. Programma, uitslagen en standen op http://www.svdekoog.info

"Deze Blauwe Trein stopt enkel nog op het eindstation"

Sport

"Deze Blauwe Trein stopt enkel nog op het eindstation" Aldus de legendarische woorden van Koog 1 trainer John Dobma, die na de 0-7 winst op Petten zijn euforie niet onder stoelen of banken stak. Na het doelpuntenfestijn van gisteren heeft De Koog zijn positie als lijstaanvoerder bestendigd en houdt het één punt voorsprong op concurrent Medenblik.

Van onze verslaggever die de wedstrijd niet heeft gezien.

Was het in voorgaande jaren soms nog wel eens lastig om de Koger selectie precies op tijd op een 'overkants' complex te laten verschijnen — de verlokkingen van een roerig Koger uitgaansgebied vinden nogal snel weerklank in het brein van een jeugdige voetballer — tegenwoordig hoeft er geen onvertogen woord meer over te vallen; de selectie van Dobma en Verhoef is gretig, gaat vol voor het kampioenschap en het is duidelijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Visioenen van opgetogen jongeren die uitbundig feestvieren op een boerenkar zijn dan ook reëel, maar daarvoor moest nog wel hekkensluiter S.V. Petten uit het gelijknamige dorp Petten aan de zegekar worden gebonden.

Gezien het puntenverschil tussen de beide teams had De Koog voorafgaand aan de wedstrijd nogal wat last van hoogtevrees. Van bovenaan de ranglijst naar beneden bekeken, is het immers een immens dal waar Petten zich in de laagste regionen manmoedig probeert te handhaven. Met aanvang van de wedstrijd verdween deze vrees echter als sneeuw voor de zon en wierp het Koger vlaggenschip zich meteen op de verbouwereerde Pettenaren. De Koog was veruit de bovenliggende partij en, zoals een kat nog even dolt met zijn verslagen prooi maar hem niet verorbert, hapten de Kogers in de eerste tien minuten wel toe maar beten niet door.

Na twaalf minuten was Joren Bakker klaar met de vriendelijkheid en 'in for the kill': Bakker meldde zich keurig aan voor een vrije trap, schoot hem onhoudbaar binnen en stak als een echte leider zijn gebalde vuist fier omhoog. Het teken bleek een startsein te zijn voor een daaropvolgende 80 minuten durende 'feeding frenzy'. Tien minuten voor rust wist 'voetballende makelaar' Bart-Jan Grisnigt goed te speculeren, waarna hij Fotique Camera in stelling bracht en deze de 0-2 kon aantekenen.


Na rust tekende sprintkanon Myren Helleman, gewapend op zijn kenmerkende roze koeken, meteen voor de 0-3 en 0-4. De koek bleek echter nog niet op: ook Jesper List was hongerig en wilde graag een kruimel meepikken. Met een daverend schot kreeg List de 0-5 op zijn bordje, waarna hij geruststellend de taart aansneed en vervolgens zijn Koger kompanen trakteerde op uitgelezen mogelijkheden. 'Good old' Marlon Zijm was daarna aan de beurt en nam bezit van de 0-6. Uitgelaten van vreugde wierp het trainingsbeest zich om de nek van assistent-scheidsrechter A.C. Eelman, die daarna zichtbaar minder flexibel langs de kalklijnen bewoog. Eelman was echter in zijn nopjes, zowel door de goal van zijn troetelkind als het numerieke overwicht op het scorebord en kon een glimlach niet onderdrukken. Hij smulde tijdens de wedstrijd al van het idee om na te praten in de bestuurskamer... Als kers op de taart kon Camera ook nog zijn tweede van de middag maken, waarna er een eindstand van 0-7 op het scorebord kon worden genoteerd.  

Leuk detail na afloop van de wedstrijd  bleek de eerste deelname van fanatiek supporter Nick van de Geest aan de Koger 'toto', waarbij voorafgaand aan de wedstrijd de precieze uitslag moest worden voorspeld. Van der Geest wist pardoes de monsteroverwinning te voorspellen en krijgt hierdoor binnenkort zijn gewicht in lekkere hapjes uitgekeerd;  zo kende de dag alleen maar overtuigende winnaars...

Het welbekende slotwoord van de trainer en assistent-trainer ontbreekt ditmaal aan het eind van het verslag. Na afloop van de wedstrijd kon er helaas geen contact meer worden gelegd met de beide voormannen. Het is niet onaannemelijk te denken dat, gegeven het euforische en vreugdevolle overwinningsgewoel, de Blauwe Trein koers heeft gezet naar de Helderse binnenstad alwaar er in café Het Boerenverdriet collectief tranen werden gedronken van de overwonnen tegenstanders....

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 31 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 19 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 22 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2