Logo texelsecourant.nl
Larissa en Haliegh in beeld op de publiekshuldging in Utrecht. (Foto Aron Zeeman)
Larissa en Haliegh in beeld op de publiekshuldging in Utrecht. (Foto Aron Zeeman)

Larissa en Haliegh terug uit Rio

  Sport

Larissa Klaassen en Haliegh Dolman, winnaars van het Paralympisch zilver, zijn terug in Nederland.

De twee landden vandaag samen met de rest van het Paralympisch team op Schiphol. Het vliegtuig werd op het laatste stuk uit respect begeleid door twee straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht.

De sporters zijn daarna doorgegaan naar de publiekshuldiging in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Op een groot scherm waren de prestaties van de sporters te zien, waaronder het moment dat Larissa en Haliegh zilver wonnen op de 1 km in het aangepast baanwielrennen. Aron Zeeman is aanwezig bij de huldiging. Op zijn Facebookpagina 'Music by Aron' zijn beelden te zien.


De publiekshuldiging in Utrecht. (Foto Aron Zeeman)


Larissa en Haliegh in beeld op het podium in Utrecht. (Foto Aron Zeeman)

De medaillewinnaars worden woensdag officieel gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag en ze worden ontvangen door koning Willem-Alexander en prinses Margriet die ook bij de Paralympics in Rio de Janeiro aanwezig was. Zondag, na afloop van de Texel Halve Marathon, wacht Larissa haar Texelse huldiging op de Groeneplaats in Den Burg. Dat begint naar verwachting om 15.15 uur.


Bij het vliegtuig van KLM waarmee de Paralympische ploeg terug vloog naar Nederland. (Foto Facebook Larissa Klaassen)

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!