Logo texelsecourant.nl
Haliegh Dolman en Larissa Klaassen tijdens de tijdrit op de weg.
Haliegh Dolman en Larissa Klaassen tijdens de tijdrit op de weg.

Larissa en Haliegh elfde in Rio

  Sport

Larissa Klaassen en Haliegh Dolman zijn elfde geworden in de tijdrit van 30 kilometer die gisteren tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro werd gehouden.

Een knappe prestatie aangezien Larissa en Haliegh, winnaars van het zilver op de 1 kilometer op de baan, zich niet op de 30 kilometer hadden voorbereid. Er deden zeventien teams mee.

De twee reden een tijd van 42.35.92 minuten, drieënhalve minuut langzamer dan de winnaars.  "Keihard afgezien", schrijft Larissa op haar Facebook, "maar we zaten goed in elkaars ritme en met een gemiddelde van 42,3 km/h over een tijdrit van 30 km kan ik alleen maar heel tevreden zijn."

Het goud ging naar Ierland, gevolgd door Japan en Groot-Brittannië. Het andere Nederlandse duo op de 30 km, Odette van Deudekom en Kim van Dijk, werd achtste in een tijd 42.04.84 minuten. Larissa en Haliegh komen zaterdag nog een keer in actie op de Paralympische Spelen. Alle deelnemers moeten aan minstens twee onderdelen op de Spelen meedoen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Om mensen met een economische en/of maatschappelijke binding aan Texel voorrang te geven op de woningmarkt wil het college een koopprijsgrens instellen van €450.000,- (en een huurprijs van €720,42). Alleen boven die prijs mogen niet-Texelaars kopen/huren.Reageren!