Keeper Eddy Witte vertolkte later die middag een heldenrol. Hij pakte een penalty waardoor de voorsprong behouden bleef.

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

De Koog wint van DTS

Sport

Ondanks het onstuimige weer, heeft het elftal van Marcel Ris goede zaken gedaan. Het hoog geklasseerde DTS uit Oudkarspel kwam op het eiland aan met veel tam tam, maar werd vervolgens met 1-0 verlies terug naar huis gestuurd.

De wedstrijd gespeeld aan de Boodtlaan was de enige wedstrijd in de 4e klasse A die ondanks het weer toch doorgang kon vinden. Ook het tweede elftal had thuis om 11:00 uur afgetrapt en had ook met het veld en de omstandigheden geen problemen ondervonden.

Na ongeveer tien minuten spelen kwam De Koog op voorsprong. Ben Siebinga ging door op een lange haal van Robin Schoo, waarna de keeper redding dacht te brengen. Echter schatte de doelverdediger het moment niet goed in, waardoor hij knullig onder de bal doorging. De handige linksbuiten van de thuisploeg wist daar raad mee en liep de bal over de doellijn.

DTS was gekomen om te voetballen en domineerde in balbezit. De bal ging van voet naar voet en de thuisploeg was genoodzaakt om louter te verdedigen. Dat deden ze vervolgens zorgvuldig. Het centrale duo Miko Honigh en Bart-Jan grisnigt stond als een huis en ook de flankverdedigers Luc Kedde en Glenn Vonk stonden hun mannetje.In de 32e minuut was het Luc Kedde die een bal van de doellijn na een individuele actie van een DTS speler wist te redden. Kansen om de score uit te breiden waren er voor Alex Daalder en Robin Schoo. Beide schoten gingen net naast het vijandelijke doel. Kort voor rust haalde Glenn Vonk de angel uit een kansrijke DTS aanval. Zijn inzet moest hij bekopen met een gele kaart.

Na de thee was de wind nog wat toegenomen en kwam De Koog gretig uit de kleedkamer. De doeltrappen genomen door keeper Eddy Witte kwamen nu minder ver waardoor de gasten de bal eerder veroverden. Rond de 60e minuut was het Alex Daalder die van randje zestien kon uithalen maar zijn schot ging over. De ploeg uit Oudkarspel probeerde doormiddel van de bal over de laatste linie van De Koog te leggen, de gelijkmaker te forceren, maar faalde steeds in de uitvoering. De Koog bleef stug verdedigen en gokte op de snelheid van Schoo en Siebinga.

Tegen het einde van de wedstrijd schoot de pijn bij Bart-Jan Grisnigt in zijn hamstring en hij werd vervangen door Jesse Blaauboer. Even dacht DTS langszij te komen toen het een makkelijk gegeven penalty in de schoot kreeg geworpen. Een bal tegen een voor het lichaam geplaatste arm van Andries Kuip werd door de leidsman beoordeeld als een handsbal. Keeper Eddy Witte pakte vervolgens de strafschop en verrichtte hiermee een heldendaad. In de 86e minuut ging Glenn Vonk ietwat hard het duel in en pakte zijn tweede gele kaart. Ondanks dat De Koog met tien man kwam te staan bleef het fier overeind. Het bleef 1-0 voor de thuisploeg.

Marcel Ris: "Vandaag hebben we eindelijk weer eens thuis de broodnodige punten gepakt. Het was zeker niet mooi, maar wel heeft iedereen keihard gevochten met uiteindelijk een goed resultaat. Dit hadden we echt weer eens nodig."

Volgende week gaat De Koog op bezoek bij Conzelo uit Waarland.
Aanvang: 14:00 uur

Grisnigt en Honigh verwikkeld in een duel.