Afbeelding
Foto: Marit Koorn

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Monsterscores Rosanne van der Slikke met Mr. Handsome

Sport

Corona gooide lang roet in het eten voor de landelijke wedstrijden, maar de eerste officiële wedstrijd op Manege Akenburg, inclusief klassement, is weer een feit. De meeste ruiters konden hun paarden tijdens corona dressuurmatig aardig in training houden en dat wierp zondag duidelijk zijn vruchten af.

Rosanne van der Slikke reed haar Mr. Handsome in de klasse L2 naar maar liefst zes winstpunten (239 en 227,5) en werd tweemaal eerste. Rosanne traint momenteel voor de Nederlandse kampioenschappen in augustus, waar zij zich voor heeft weten te kwalificeren. Imme Schraag debuteerde met haar jonge paard Mick R.Z. in de klasse B paarden. Zij behaalde eveneens zes winstpunten (216,5 en 217) en twee eerste prijzen. Sharon Coevert eindigde tijdens haar debuut met de jonge Chris-Cross RH tweemaal achter Schraag. Sharon behaalde drie mooie winstpunten (195 en 192). Leonie van Schaik debuteerde met haar merrie Cypria in de klasse L2 en behaalde vier mooie winstpunten (204 en 195) en een eerste en derde prijs. Hiske Nieuweboer werd tweemaal tweede met Unforgettable en behaalde drie winstpunten (199 en 189). Mandy Bosma stond in de eerste proef bovenaan met het jonge paard Le Petit Toto en behaalde een mooie score van 215, wat haar maar liefst drie winstpunten opleverde in 1 proef. Silve Schoorl werd eenmaal derde met de haflinger Lovely Lemon en behaalde een winstpunt (187,5). 

Hannita de Wit reed met haar merrie Ichada twee mooie proeven in de klasse Z1. Liefst drie winstpunten (225 en 209,5) en een eerste prijs waren het resultaat. Priscilla Noorlander werd met Jubilee van de Westen eenmaal tweede achter De Wit in haar Z2-debuut. Priscilla behaalde twee winstpunten in een proef (221,5). Marilyn Brouwer werd met Sylvona tweede en derde in de klasse Z2 en behaalde twee mooie winstpunten, waarmee zij promoveerde naar de klasse ZZ-licht. Jhelisa Burgin werd met haar paard VMF Barabas eenmaal eerste en behaalde twee winstpunten in de klasse Z2 (213,5 en 216). Julia Esselman behaalde twee winstpunten in haar debuut met de merrie Bubblicious. 

Marloes van der Vis debuteerde met Habibi BH in de klasse M2 en reed twee mooie proeven en behaalde twee winstpunten (189,5 en 187). Haar kleindochter Iris van der Slikke stuurde de kleine Pino Power knap door de proefjes heen en wist twee dikke winstpunten (194 en 191) te behalen met twee eerste prijzen. De zusjes Winnubst waren ook lekker op dreef. Giulia werd eenmaal eerste met Goldfinch Rocky in de klasse B-pony’s en behaalde twee winstpunten. Romina maakte haar debuut in de klasse M2 en behaalde een winstpunt en twee eerste prijzen. Winstpunten waren er voor Anja Foerschner (M1), Sophie Snowden (B), Eva Helbers (L1), Alicia Saal (L1), Sabine van der Wal (L2), Suzan Pijper (L1), Manon Visser (L1).

Afbeelding
Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Leerlingen OSG maken ‘rijdende barbecue’ Algemeen 18 uur geleden 6
Afbeelding
Tickets via VVV Texel: gemakkelijker en succesvoller dan ooit Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Aangespoelde Pieten in paniek bij de Lubertischool Algemeen 22 uur geleden 5
Afbeelding
Inzameling van waardepunten Douwe Egberts voor voedselbank Algemeen gisteren
Afbeelding
Materieel gladheidsbestrijding klaar voor de winter Algemeen 6 dec, 08:07 1
Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 5 dec, 17:08
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 5 dec, 14:05 4