Afbeelding
Foto:Marco Daalder

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dit jaar geen Waanzin

Sport

Ondanks verwoede pogingen komt er geen Waanzin 2020. De gemeente verleent vanwege de coronapandemie geen toestemming voor het sportevenement. Tot teleurstelling van de organisatie die van mening was dat de Waanzin net als andere sportwedstrijden, zoals bijvoorbeeld het zaalvoetbal, wel door kan gaan.

“We moeten jullie helaas melden dat de teamleden onderling niet als ‘bubbel’ gerekend kunnen worden. Zoals al telefonisch aangegeven valt de Waanzin niet onder sport zoals bedoeld in de Noodverordening. Zelfs als een creatieve interpretatie al toegestaan zou zijn, ook dan zouden wij daar in het licht van de recente ontwikkelingen (ook besmettingen op Texel) niet in mee gaan”, liet de gemeente deze week aan de organisatie weten. 

“Het is jammer, ik denk dat iedereen wel toe was aan een evenement als dit. Wie weet is er toch nog een alternatief te verzinnen”, laat Morten Eschweiler weten.

Waanzin

Voor de mensen die De Waanzin niet kennen, het jaarlijks gehouden evenement is een uitputtingsslag waarbij teams te fiets en lopend (rennend) over het eiland trekken. De wedstrijd – opgedeeld in vier blokken - duurt ongeveer 24 uur met slechts een aantal uren slaap. De deelnemers worden niet alleen fysiek uitgedaagd, zonder eilandkennis komt men niet ver. Met de meest uiteenlopende aanwijzingen moeten de deelnemers de posten weten te vinden. Op die posten zijn vaak ook nog verschillende opdrachten.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2