Logo texelsecourant.nl
Veldrijdster Denise Betsema boekte dit seizoen de ene de andere overwinning.
Veldrijdster Denise Betsema boekte dit seizoen de ene de andere overwinning. (Foto: Bron: Deniesoverseas)

Denise Betsema mag weer wedstrijden rijden

  Sport

Denise Betsema kan per direct weer deelnemen aan wedstrijden, haar schorsing zit erop. Dat heeft de UCI vandaag bekend gemaakt.

De Texelse werd begin april 2019 op non-actief gezet na een positieve test op anabole steroïden. Ze heeft de sanctie van zes maanden nu uitgezeten, dat meldt het Belgische Sporza.

De UCI liet toen weten dat Betsema op 27 januari in Hoogerheide positief had getest op anabole steroïden, na de Wereldbekercross in Hoogerheide. Ook het B-staal vertoonde afwijkende waarden. 

In een statement op de UCI-website meldt de Internationale Wielerunie dat Denise Betsema niet alleen in Hoogerheide (27 januari 2019), maar ook in Middelkerke (16 februari 2019, die ze won) tegen de lamp liep. Betsema heeft altijd bleven volharden in haar onschuld en haar fans bleven achter haar staan. Haar Texelse fans droegen haar voor als Texelaar van het jaar. 

Betsema reageert dolblij op haar eigen Facebookpagina en geeft aan morgen meer te vertellen over te nabije toekomst, dit doet ze in een persconferentie. Komende zaterdag zal Betsema haar rentree in het veld alweer maken in de Kasteelcross van Zonnebeke. Dat doet ze in het tenue van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!