Logo texelsecourant.nl
Hovocubo scoort tegen Texel.
Hovocubo scoort tegen Texel. (Foto's: Willem Sangers)

Texel verliest kwartfinale KNVB-beker

  Sport

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdag in de TXL sporthal in Den Burg de kwartfinale om de KNVB-beker met 2-12 verloren van Hovocubo uit Zwaag. 

De spelers van Hovocubo, regerend landskampioen in de eredivisie, waren een maat te groot voor Texel, waardoor de score gaandeweg de wedstrijd steeds verder uitliep.

Texel kwam aanvankelijk op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Hovocubo. Kort daarna werd het 1-1, maar dankzij Pieter Jan Eelman werd het 2-1. Hovocubo miste vervolgens een strafschop, waardoor even de gedachte rees dat Texel wel eens voor een bijzondere avond kon gaan zorgen. Hovocubo bleek echter toch aan het langste eind te gaan trekken.

De ploeg uit Zwaag speelde veel hakballetjes en de spelers leken ook zonder te kijken precies van elkaar te weten wie waar stond, waardoor ze mooie combinaties maakten en geregeld trefzeker waren.

Dat betekende niet dat Texel zich willoos overgaf, integendeel. Tot de laatste minuut werd er gestreden om nog een keer te scoren tegen Hovocubo, maar dat zat er niet in. Keeper Ali Smit verrichtte aan Texelse zijde diverse mooie reddingen en Texel onderschepte ook geregeld aanvallen van Hovocubo.

Ruim zeshonderd mensen kwamen naar de sporthal om de wedstrijd bij te wonen. De spelers van Texel bedankten het publiek na afloop van de wedstrijd voor de steun en de aanwezigheid.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!