Logo texelsecourant.nl
De geslaagde jonge karters met trainer, coach en examinator Wouter Kuip. Vlnr: Stein Snoeij, Fleur Zijm, Wesly Bakker, Wouter Kuip, Jordy Broekman, Ian Prins, Fedde Bakker, Fedde de Wit, Tristan Ben Shachar]
De geslaagde jonge karters met trainer, coach en examinator Wouter Kuip. Vlnr: Stein Snoeij, Fleur Zijm, Wesly Bakker, Wouter Kuip, Jordy Broekman, Ian Prins, Fedde Bakker, Fedde de Wit, Tristan Ben Shachar] (Foto: Willem-Johan Bakker)

Talentvolle jong karters geslaagd voor examen

  Sport

Acht jonge Texelse racetalenten zijn geslaagd tijdens de derde editie van de kartlessen van Kartschool Texel.

Ze ontvingen hun kartdiploma uit handen van trainer, coach en examinator Wouter Kuip. Tijdens acht intensieve kartlessen kregen de jongens en een meisje les in veiligheid op en rond de baan maar ook remoefeningen, slalom en de ideale racelijnen tijdens droge, maar ook natte omstandigheden. Deze jonge bestuurders hebben nu al een betere voertuigbeheersing dan menig automobilist.

Tijdens de theorielessen in de kantine van Karting Texel kregen ze les in de techniek van de kart, de uitrusting en de regels op de baan en tijdens de wedstrijden. Het examen bestond uit 25 theorie vragen en een uur praktijk. Afgesloten met een estafette race. De jongste deelnemer was Fedde Bakker van 6 jaar. De oudste geslaagde was Fedde de Wit welke mee deed met een Pro-Kart. De andere geslaagden zijn Ian Prins, Jordi Broekman, Tristan Ben Shachar, Wesly Bakker, Stein Snoeij en Fleur Zijm.

Karting is enorm populair op Texel. Met een steeds groeiend aantal leden gaat het goed met de kartclub op texel, onderdeel van de MAB Club. Elke zaterdag ochtend trainen ongeveer 15 jonge rijders met een Honda cadet 160cc kart, een kinderkart voor 6 tot 12 jaar. De vaders zijn de engineers en zorgen ervoor dat het materiaal tip top in orde en afgesteld is. Op zondag ochtend rijden de grote mannen met de snellere Pro-Karts en Honda 390.  De Kart club organiseert een paar keer per jaar onderlinge wedstrijden en 1 keer per jaar een grote wedstijd en een uitje naar de overkant.

Karten op Texel is redelijk betaalbaar. 
Over het algemeen staat de kartsport te boek als een dure sport, maar op Texel valt het best wel mee. Dit komt mede doordat we afspraken hebben gemaakt over het materiaal. In de verschillende klassen zijn er reglementen over de motor en over de banden. Zo voorkomen we dat het uit de hand loopt. De jeugd van 6 tot 12 rijden allemaal met een Honda cadet kart met een 160cc motor. Een gebruikte kart kost tussen de 400 en 1000 euro, vaak heb je dan al prima materiaal om lekker mee te strijden. De karts zijn geen grote benzine slurpers en de bandjes gaan ook redelijk lang mee. Lijkt het karten je ook leuk kom dan een keer op zaterdag of zondag ochtend kijken. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!