Logo texelsecourant.nl
Foto: Willem Sangers

Jaap Witte snelt naar zege

  Sport

Ideale omstandigheden zondag bij de tweede boscross, nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur voor zowel de lopers als de posten en juryleden. 53 deelnemers telde deze editie.

Op de langste afstand (8 kilometer) finishte Jaap Witte uit Den Burg binnen de dertig minuten (29.51). Lange tijd liep hij gelijk op met Jordi Vinke uit Oudeschild (30.02), maar aan het einde van de derde ronde kon Witte net het verschil maken. Lutz Lohse uit Den Burg liep in een nieuw persoonlijk record naar de derde plaats in 32.47. Snelste dame was Audrey Breur uit Julianadorp in 39.55 minuten.

Bij de 5360 meter-loop was Maikel van der Gracht de snelste in 23.24 minuten. Hij werd gevolgd door Peerke Reijnders (26.15) en Gerco Aberson (26.44). Eerste dame werd Marieke de Vries in 28.01, tweede werd Valerie Witte in 30.34 en derde Laurien Bakker in 31.49, allen komen uit Den Burg.

Pieter Dogger won de 2680 meter in 11.43 minuten. Er waren zondag persoonlijke records voor Jan van der Star, Jan van Dijk, Donald de Vrind, Kees Dros en Arnold Leijstra.

Bij de jeugd over 1000 meter stonden er dertien enthousiastelingen aan de start. Hugo Rentenaar was verreweg de snelste in 4.17 minuten. Rick Duijzer en Daan Aberson moesten flink sprinten voor de tweede plek. Rick won met een neuslengte en beiden scoorden 4.33 minuten. Allen zijn afkomstig uit Den Burg. Bij de meisjes was Roxean de Kroon uit Oosterend de eerste die over de meet kwam in 4.36 minuten. Tweede was Marith Kieft uit Den Burg in 5.04 en Maryse James uit Den Burg werd in een nieuw persoonlijk record van 5.31 minuten derde. Er waren persoonlijk toptijden voor Daan Aberson, Ryan Rouwenhorst, Hugo Rentenaar, Roxean de Kroon, Noa de Wit, Maryse James en Marith Kieft.

De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. Op 17 november is de volgende crossloop.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!