Logo texelsecourant.nl
Mika, Rinse en Senna Vos.
Mika, Rinse en Senna Vos. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Mika Vos Nederlands kampioen karten

  Sport

De 17-jarige Mika Vos, een zoon van Rob Vos van De Pelikaan, is in Eindhoven Nederlands kampioen karten in de Rookie4Shift-klasse geworden,

Zijn broer Senne werd derde in de eindstand. Mika noemde het super dat hij de eerste kampioen is in de nieuwe klasse van het NK. "Omdat die nieuw is, wist ik dit seizoen niet helemaal wat ik kon verwachten. Het was nog even aftasten. Maar nadat mijn grootste concurrent was gestopt, heb ik in Venray de leiding overgenomen. Ik ben er echt superblij mee. We gingen eigenlijk voor een plaats in de top vijf."

Mika rijdt al sinds zijn achtste op karts. Aanvankelijk voor de lol en later nam hij samen met zijn ouders de beslissing om meer op professionele basis te gaan rijden.

Zodoende kwam hij terecht bij NXT Racing van Youri Verswijveren en Jorn Boertien. "Een groot team, met een goede sfeer." Het duurde niet lang of Senne wilde ook gaan karten. "Mika vond karten leuk en nadat mijn vader een kart had gekocht, leek het mij ook erg leuk."

In 2018 kwamen de broers in Assen in aanraking met de Rookie4Shift-klasse die op dat moment werd gepromoot als nieuwe klasse voor 2019. Senne: "Schakelen is echt leuk. Het gaat iets sneller dan rijden in een automaat. Ik was ook te zwaar voor de RK1-klasse, dus ik had niet echt een andere optie dan dit of tweetakt gaan rijden."

Hun jongere broertje Rinse (10) is inmiddels ook aan het karten geslagen. "Ik had weleens in een huurkart gereden en ik vond het heel leuk om te doen. Nu rijd ik bij de Cadetten en ik wil nog heel lang blijven rijden."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!