Logo texelsecourant.nl
Denise Betsema tijdens de wedstrijd in Hoogerheide.
Denise Betsema tijdens de wedstrijd in Hoogerheide. (Foto: Rick den Besten - Het Kontakt)

Nog geen duidelijkheid voor Denise

  Sport

Denise Betsema heeft nog geen duidelijkheid van de internationale wielerunie UCI of zij weer van start mag gaan bij de veldwedstrijden die eraan zitten te komen.

Dat heeft Deniesoverseas Supporters, de Facebookpagina van haar supporters, laten weten. Zij steken een hart onder de riem van de Texelse veldrijdster die in april positief testte op een dopingtest die na afloop van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide werd gehouden.

Er staat een nieuw seizoen in het internationale veldrijden voor de deur, waardoor er vragen over de toekomst van Denise rezen. Volgens de supporters is er echter nog geen definitief uitsluitsel over de straf die ze al dan niet kan krijgen, waardoor ze ook nog niet aan wedstrijden kan meedoen.

"Ondertussen traint zij onvermoeibaar iedere dag keihard om sterker dan ooit aan de start te staan zodra ze dat mag. Wanneer dat ook zal zijn..."

Denise testte in april positief en in mei testte ze ook positief op de zogeheten B-staal. Ze ging daarna in het verweer bij de UCI om zich tegen de uitslag te verdedigen.

Volgens Deniesoverseas Supporters is het fijn dat haar fans Denise tot nu toe allemaal zijn blijven steunen in de zware tijd en dat er ook nog steeds nieuwe aanmeldingen voor de Facebookgroep volgen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!