Logo texelsecourant.nl
Het Talententeam met boven (nummer 9) Britte Stuut die uit Den Burg komt.
Het Talententeam met boven (nummer 9) Britte Stuut die uit Den Burg komt. (Foto: Aangeleverd)

Talentteam volleybal te gast op Texel

  Sport

Het Nederlandse damestalententeam volleybal geeft komende zaterdag 7 september een clinic en een training in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Het Talentteam van Oranje is het team waar Britte Stuut uit Den Burg in speelt. Het team is een heel weekend te gast op het eiland.

De jeugd van volleybalvereniging Tevoko krijgt zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur een clinic van de staf en de speelsters van Jong Oranje.

In de middag is er van 15:00 tot 17:30 uur een training van het talententeam die iedereen kan bijwonen. Publiek kan vragen stellen aan de trainers en de coach.

Hoofdtrainer van het Nederlandse Talentteam is volleyballegende Avital Selinger, oud-spelverdeler van het Nederlands volleybalteam. Alice Blom uit Oudeschild speelde onder hem toen hij bondscoach van de vrouwen was.

Ons Genoegen is voor Selinger geen onbekend terrein: in 1990 speelde hij tijdens een clinic van Tevoko in zijn eentje tegen het herenteam van Tevoko onder de voorwaarde dat er geen ballen binnen de drie meter lijn werden geslagen. Die partij wist Selinger te winnen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!