Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum

Climaxloop bij AV Texel

  Sport

Sportstichting Texel en atletiekvereniging AV Texel houden op woensdag 28 augustus om 19:15 een Climaxloop op de atletiekbaan in Den Burg sportpark Zuid.

"De Climaxloop is een testloop waarmee je de inspanning van licht tot maximaal tijdens de hardlooptest in beeld gaat brengen", legt Connie Joling van de stichting uit.

In de climaxloop doorloopt men een aantal blokken (maximaal 25 ) van ongeveer één minuut. Het eerste blok begint met een snelheid van acht km per uur en bij elk blok wordt de snelheid met 0.5 kilometer verhoogd. Dus het tweede blok is 8,5 km per uur en bij het 25e blok is de snelheid 20 km per uur, maar er zijn niet veel lopers die dat bereiken. Men gaat net zo lang door tot men niet meer kan versnellen.

"De test geeft dus aan wat de maximale snelheid is en wat de hartslag is van licht tot uitputtend en wat je gevoelsintensiteit is. Je kan op de uitslag van de test je trainingszones bepalen. Om je aan de snelheid te houden staat er om de 25 meter een pilon. Er wordt gewerkt met een geluidsinstallatie en bij elk piepje moet je precies bij de pilon zijn. Op het eind van elk blok wordt genoteerd wat je hartslag is en geeft je de gevoelsintensiteit aan van de loop. 1 is heel licht 10 is uitputtend", legt Joling uit.

Er wordt gewerkt in tweetallen, de één is de loper en de ander is de coach. De coach noteert de hartslagen en de gevoelsintensiteit. Daarna wordt er gewisseld van rol.

Deelname is toegankelijk voor elke loper/ loopster en er zijn geen kosten aan verbonden. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een hartslagmeter.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!