Logo texelsecourant.nl
Marit Verkaart (rechts) met Lies Lemstra na het voltooien van de Caspar de Robles Tocht.
Marit Verkaart (rechts) met Lies Lemstra na het voltooien van de Caspar de Robles Tocht.

Marit Verkaart voltooit zwemtocht voor Spieren voor Spieren

  Sport

Marit Verkaart uit Den Burg heeft zondag met succes de Caspar de Robles Tocht in de Waddenzee afgelegd om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

Ze zwom een tijd van 1 uur 22 minuten en 23 seconde over de vijf kilometer lange zeezwemtocht van Harlingen naar Zürich. Daarmee haalde ze vooralsnog een bedrag van €2141,- op voor onderzoek naar de spierziekte DVN. Die is recent ook bij Marit vastgesteld.


In totaal deden negen Texelaars mee aan de zeezwemtocht die bekend staat als de zwaarste zwemtocht van Noord-Nederland.

Dat waren Ria van der Slikke, Lies Lemstra, Auke Rienstra, Marit Verkaart, Emma Rienstra, Thessa Dijkstra, Corrie de Jager, Martine Dogger en Rob Teisman. Zij zijn allen lid van ZPC'71. De Caspar de Robles Tocht kende bij elkaar, op uitnodiging van de organisatie, 35 deelnemers.

Volgens Marit waren de omstandigheden best pittig. "We hadden windkracht vier in de rug en dat leidde tot een gek golfje op het water. Maar we hebben hem allemaal uitgezwommen en daar zijn we blij mee."

Op de site https://dvn.spieractie.nl/actie/marit-verkaart is meer over de actie van Marit voor Spieren voor Spieren te vinden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!