Logo texelsecourant.nl
Dorian eerder dit jaar op Palma de Mallorca.
Dorian eerder dit jaar op Palma de Mallorca. (Foto: Richard Langdon/Watersportverbond)

Dorian naar Olympisch Test Event in Japan

  Sport

Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe doet vanaf zaterdag mee aan Olympisch Test Event in Enoshima waar in 2020 de Olympische Spelen van Tokyo worden gehouden.

Dat heeft hij op zijn site www.lifeofdorian.com laten weten. Dorian zou aanvankelijk niet starten op het pre-Olympisch toernooi. Elk land mag maar één deelnemer afvaardigen en trainingsmaat Kiran Badloe stond – in overleg - al op de nominatie om naar het Test Event te gaan.

Er waren volgens de organisatie echter nog wat plekken vrij, waardoor Dorian de uitnodiging kreeg eveneens te komen. De Texelaar kampte de afgelopen twee maanden met een hardnekkige elleboogblessure, deze lijkt volgens hem net op tijd over.

"De vorige trainingsperiode hier in Japan in juli heb ik door de blessure weinig gedaan. Ik zat meer bij Aaron Mc Intosh in de coachboot. Maar ik heb deze week voor het eerst in anderhalve maand weer gevaren. Pijnvrij, dus dat geeft de burger moed."

Dorian laat vooraf weten dat hij niet direct verwachtingen van zichzelf heeft bij het Test Event. Hij is wel blij mee te kunnen doen. "Het is een jaar voor de Spelen. Dit is de generale repetitie. Als je daaraan mee kan doen, dan wil je erbij zijn. We hebben thuis wat geschoven zodat ik hier kan zijn." Dorian zou aanvankelijk thuis bij vrouw en kinderen blijven.

De focus van Dorian ligt bij het naderend WK windsurfen dat van 22 tot en met 28 september op het Gardameer in Italië wordt gehouden. Dan vindt de tweede van drie onderlinge krachtmetingen tussen Dorian en Kiran plaats en die moeten uitwijzen wie van hen namens Nederland naar de Olympische Spelen gaat. "Dat wordt het sportmoment van het jaar."

De eerste onderlinge krachtmeting was in augustus 2018 bij het WK in Denemarken. Die krachtmeting werd toen gewonnen door Dorian. Hij werd in Denemarken wereldkampioen en Kiran werd daar tweede.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!