Logo texelsecourant.nl
Petruska Timmer met links dochter Dorinda werd winnaar van het Texels kampioenschap ringsteken.
Petruska Timmer met links dochter Dorinda werd winnaar van het Texels kampioenschap ringsteken. (Foto: Willem Sangers)

Petruska Timmer prolongeert Texelse ringsteektitel

  Sport

Petruska Timmer heeft met steekster dochter Dorinde donderdagavond in Den Hoorn haar titel bij het Texels kampioenschap ringsteken geprolongeerd.

Het was op Diek een mooie afsluiting van het ringsteekseizoen. De aanspanningen en één amazone te paard draafden door een sfeervol decor op Diek, langs een haag van toeschouwers aan beide zijden van de straat. Veel vakantiegangers, met name Duitsers waar de paardensport populair is, volgden ademloos hoe koetsiers hun rijtuigen in de goede positie manoeuvreerden, zodat de steeksters op de bok de ringen aan hun lans konden rijgen. 

Onderling streden de combinaties om de hoogste eer. Eigenlijk werden er twee wedstrijden verreden: de Dagprijs voor Den Hoorn en de finale van het Texels kampioenschap. Jaap Lap met aan zijn zijde steekster Gitta Witte hielden de dagprijs in eigen dorp. Spannend was het wel, om een beslissing te forceren moest Lap een barrage rijden met de combinatie Hans Boom. Gitta stak twee van de drie ringen, eentje meer dan Daniëlle, die met Hans Boom de tweede Dagprijs pakte. Derde werd Marleen Bergamin, met als steekster haar nicht Annina.

De combinatie Boom deelde ook in de prijzen om het Texels kampioenschap, waar Boom de derde prijs pakte. Ook hier waren de onderlinge verschillen klein en kwam er voor de nummers 1 en 2 een barrage aan te pas. In het voordeel beslist door Petruska Timmer en dochter Dorinde, die in de eindstrijd een ringetje meer aan de spies regen dan Kees Bakker en Johanna van der Zwaag, die op een eervolle tweede plaats eindigden.

Hieronder een sfeerimpressie met foto's van Willem Sangers. Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De burgemeester krijgt mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast op Texel.Reageren!