Logo texelsecourant.nl

Coureurs strijden direct met het mes tussen de tanden

  Sport

Van het aftasten van de baan was vandaag geen sprake bij de eerste dag van het Speedweekend dat gehouden wordt op de baan van de MAB Club aan de Hoofdweg in Eierland. Vanaf het moment dat de groene vlag voor het eerst zwaaide tot de laatste finishvlag werd er gestreden op het scherp van de snede.

De organisatie zal opgelucht ademgehaald hebben vanmorgen. De weersverwachtingen waren niet best, maar nog voor twaalf uur vanmorgen was het droog en ook de baan had het goed doorstaan. Het betekende wel een zware baan en zodoende een pittige start voor de jeugd die zich kranig weerde.
 

Bij alle klassen werd gestreden alsof iedere manche een finale was. Werd er in het verleden nog wel eens relatief kalm aangedaan met oog op een lang weekend voor het materiaal, vandaag was het meteen bal. Niet iedereen kwam ongeschonden uit die strijd. Voor Jelle Tesselaar duurde het Speedweekend nog niet eens één manche. In gevecht om de voorste plaatsen, belandde hij met zijn stockcar in de muur. De schrik zat er goed in toen hij even buiten kennis leek. Uiteindelijk stapte hij onder luid applaus van het publiek zelf uit de auto. Hij werd uit voorzorg wel naar het ziekenhuis gebracht. 
 
Het publiek had al snel door dat dit niet de beste zitplaatsen waren. Tijdens de stockcars moet iedereen overigens sowieso staan. 

De harde strijd zorgde ervoor dat het niet alleen hard werken was voor de coureurs. Geen winnaars zonder het team achter de coureur en dat werd vandaag weer al te duidelijk. Er werden af en toe wonderen verricht door de mannen in de pits die de auto toch weer draaiend kregen voor de volgende manche. Als dag één een voorbode is voor dag twee staat autoliefhebbend Texel nog wat te wachten. Morgen wacht de absolute climax met aan het einde van de middag de finales bij de junioren, de Rodeoklasse, de Vrije Standaards, de Bangerstox en de Stockcars. Er wordt prachtig weer verwacht met zodoende een droge baan. Duum op de pils voor het publiek dus en stofbril mee. Het wordt morgen vanaf 12:00 uur genieten geblazen op de heilige klei van Eierland. 

Weten de Texelaars bij de Stockcars af te rekenen met Britse toppers? En wie houdt zijn auto rijdende bij de rodeo en de bangerstox? Met welk nieuw talent staat er op bij de jeugd en wat voor toptijden worden er gereden bij de Vrije Standaard. Morgen vanaf 12:00 uur gaat het spektakel verder. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!