Logo texelsecourant.nl
Emma van Veen en Tessa Spelt bij het dames-dubbel.
Emma van Veen en Tessa Spelt bij het dames-dubbel.

Climax Tesseltoernooi nadert

  Sport

Zo'n 260 tennissers uit het hele land strijden al de hele week om de titel van het 35-ste Tesseltoernooi bij Deuce. Morgen vanaf 9:00 uur worden de finales gespeeld, de laatste wedstrijden beginnen om 14:00 uur.

De sfeer zit er goed in op de banen van Deuce op de banen aan de Emmalaan als we vrijdag een kijkje nemen. Het is pas 11:00 uur en toch is het al behoorlijk druk. Op de meeste banen worden wedstrijden gespeeld, de banen die vrij zijn worden gebruikt voor trainingspartijen om de puntjes op de i te zetten. Ondanks dat het gezellig is, hoor je regelmatig een krachtterm van één van de deelnemers als het spel niet loopt zoals het zou moeten. Het uiterste wordt gevergd van de tennissers, want het niveau ligt hoog. 

Onder de deelnemers zo'n honderd Texelaars. "Verschillende strijden mee om de prijzen. Bij de heren bijvoorbeeld Ewoud Bakker en bij de dames Ilse Brand. Het is tot nu toe een prachtige week en alleen gisteren (donderdag red.) hebben we een beetje moeten schuiven door regen op de baan na een paar buien. Voor veel overkantse deelnemers is dit echt traditie, een reünie. We hebben deelnemers die al twintig jaar komen", vertelt Jesper Arkenbout van de organisatie. Zowel de oudste als de jongste deelnemer zijn Texelaar. Oudste deelnemer is Tini Witte-Heijmans, 86 lentes jong. De jongste deelnemer is de 17-jarige Viggo van der Kooi. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!