Logo texelsecourant.nl
Mirna Boelsma in actie op het NK Golfsurf bij paal 19.
Mirna Boelsma in actie op het NK Golfsurf bij paal 19.

Californische taferelen tijdens het NK Golfsurf

  Sport

Kaspar Hamminga bij de mannen en Mirna Boelsma bij de vrouwen zijn winnaars geworden van het Nederlands Kampioenschap Golfsurf op Texel. 

Zee, een stevige branding, strand en duinen vormden dit weekend bij paal 19 het decor van het Nederlands Kampioenschap Golfsurfen. Op het strand een relaxed sfeertje, maar in de branding werd fel gestreden.

Zowel op zaterdag als op zondag was er de hele dag actie. Op de zaterdag kwamen de surfers onder de 16 aan bod en de longboard klassen. Op de zondag de junioren onder de 18, de Open Men en de Open Women. Met name in de ochtend werden de surfers getrakteerd op prachtige golven waardoor het spectaculaire wedstrijden werden. Het was de eerste keer dat het NK Golfsurf haar wedstrijden organiseerde op Texel. Dit bleek uiteindelijk een groot succes en de organisatie was erg te spreken over de locatie en de omstandigheden.

In de klasse Open Men was heersend Nederlands Kampioen Kaspar Hamminga uiteindelijk de sterkste. Tom Boelsma werd tweede. Texelaar Mees Koch deed het ook uitstekend en werd in deze wedstrijd uiteindelijk derde. Zijn prestatie was extra indrukwekkend omdat hij ook bij de junioren op het podium terechtkwam en daar de derde positie veroverde. Texelaar Senne Roeper streed ook om de prijzen. Hij surfte een goed toernooi, maar een sterk aantrekkende wind tijdens de halve finale, kostte hem de nodige punten.

Bij de dames was het ook de titelverdediger die er met de overwinning vandoor ging. Mirna Boelsma was in een finale met Dominga Valdes, Julia van Rooij en Puck Dekkers de sterkste van de vier. Dominga werd tweede, en Julia van Rooij derde.

De vier beste surfers uit iedere klasse van de tour zullen eind september afreizen naar Moliets, Frankrijk om daar te bepalen wie de uiteindelijke Nederlandse kampioenen van 2019 zullen gaan worden.


Het podium van de mannen. 


En bij de vrouwen. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!