Logo texelsecourant.nl
Winnaars v.l.n.r. Rob Blok, Alie Schouten, Ben van Assema, Herman Soppe, Louis van der Vis, Harry Hendriks.
Winnaars v.l.n.r. Rob Blok, Alie Schouten, Ben van Assema, Herman Soppe, Louis van der Vis, Harry Hendriks. (Foto: Jeu de Boulesclub Den Burg)

Koppel Herman Soppe en Ben van Assema winnaars Open Texels 2019

  Sport

Texelse koppels Alie Schouten-Rob Blok tweede en Louis van der Vis-Harry Hendriks derde.

Op de banen van Jeu de Boulesclub Den Burg werd zaterdag 6 juli het Open Texels Kampioenschap 2019 gespeeld. Met 64 deelnemers uit heel Nederland een volle bak! Om half elf startte de eerste partij. Tijdens de tweede partij hebben we een buitje gehad, maar de rest van de partijen was het prima boule-weer. Na vier partijen waren de winnaars bekend en kon om half vijf de prijsuitreiking starten. Koppel Herman Soppe (Radboud Boulers, Medemblik) en Ben van Assema (JBV Schoorl) hadden met vier gewonnen partijen de meeste punten, 4 +38. Beide zijn nationale topspelers. Maar Texels koppel Alie Schouten en Rob Blok deden er niet veel voor onder, zij werden tweede met ook 4 gewonnen partijen, 4 +33. Top prestatie! Op de derde plaats eindigde ook een Texels koppel, Louis van der Vis en Harry Hendriks. Zij wonnen drie partijen, 3 +26.
De eerste prijs mag dan weer naar de "overkant" zijn gegaan, maar voor het eerst in de geschiedenis van het Texels Open stonden er 2 Texelse koppels op het podium. Een top prestatie. Wij kunnen heel tevreden terug kijken op deze dag, mede dankzij al onze vrijwilligers.

Jeu de Boulesclub Den Burg
De Jeu de Boules Club Den Burg is opgericht op 2 februari 1993.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!