Logo texelsecourant.nl
Pleun de Groot met moeder Nicoline in actie tijdens het Familietoernooi van Heri Hodie.
Pleun de Groot met moeder Nicoline in actie tijdens het Familietoernooi van Heri Hodie. (Foto: Robbert van den Bent)

Spanning en gezelligheid op familietoernooi Heri Hodie

  Sport

Op de tennisbanen van Heri Hodie bij het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp werd zondag het Familietoernooi gehouden. Enthousiaste deelname en mooi weer zorgden voor een groots evenement.

Het toernooi is bedoeld voor de basisschooljeugd. Samen met een volwassene vormen ze een koppel, waarmee dubbelwedstrijden werden gespeeld. De indeling was op sterkte in drie verschillende poule's. Iedere categorie speelde met de eigen speciale soort kinderballen. Hiermee had ieder kind de mogelijkheid om op zijn eigen niveau leuke partijtjes te spelen. Met dertien koppels kende het toernooi een goede bezetting. Voor kinderen, die niet hun eigen vader of moeder hadden kunnen strikken, voorzag de vereniging in een volwassene.

De jongste jeugd – de rode ballenpoule – bestond uit vier koppels. In enthousiasme waren ze allemaal kampioen. Uiteindelijk waren Viggo Plag met vader Jeroen net even sterker dan de nummer twee Pleun de Groot en haar moeder Nicoline.

In de poule daarboven met vijf koppels – de oranje ballenpoule – bleken Mirkos Casciola en zijn vader Roberto de sterkste; tweede werd Lucas Dekker geholpen door Robbert van den Bent. Vooral in deze poule zag je de spelertjes groeien.

De bovenste poule met vier koppels – de groene ballenpoule – leverde veel lange en spannende rally's op. De partijen waren aan elkaar gewaagd. Jesper Plag met vader Jeroen werden eerste met minimaal verschil op Frans Stolk met kleindochter Jasmijn.

Alle deelnemers konden na afloop terugkijken op een gezellig evenement met leuke, soms heel spannende wedstrijden.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!