Logo texelsecourant.nl
De nieuwe TXL Sporthal in Den Burg in wording.
De nieuwe TXL Sporthal in Den Burg in wording. (Foto: Ton Zegers)

Sporten in Ons Genoegen blijft gewoon mogelijk

  Sport

Verenigingen en scholen op Texel kunnen gewoon gebruik blijven maken van sporthal Ons Genoegen in Den Burg, totdat ze kunnen overgaan naar de nieuwe sporthal.

Dat heeft de gemeente desgevraagd laten weten. De afgelopen dagen ging er op het eiland een verhaal rond dat er mogelijk een gat zou ontstaan tussen de sloop van Ons Genoegen en de opening van de nieuwe sporthal die momenteel gebouwd wordt. Woensdagavond werden daar ook vragen over gesteld in de commissievergadering.

Volgens de gemeente wordt sporthal Ons Genoegen voorlopig nog niet gesloopt. "Verenigingen en scholen kunnen hier nog gewoon gebruik van blijven maken totdat ze over kunnen gaan naar de nieuwe sporthal."

Wanneer de sloop van Ons Genoegen begint en wanneer de nieuwe sporthal iets verderop opengaat, laat de gemeente binnenkort weten. "We zijn momenteel bezig met de grote puzzel om het slopen van de oude gymzalen en de ingebruikname van de nieuwe sporthal goed op elkaar af te stemmen. Dit zodat de overgang soepel verloopt en er zo min mogelijk overlast is van de sloopwerkzaamheden."

De Beatrixzaal aan de Beatrixlaan in Den Burg blijft eveneens in gebruik totdat de overgang naar de nieuwe sporthal plaatsvindt. Dat wordt vermoedelijk ergens na de zomer.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!