Logo texelsecourant.nl
Dorian van Rijsselberghe met de Texelse sporters die hij via de Dorian Foundation gaat steunen.
Dorian van Rijsselberghe met de Texelse sporters die hij via de Dorian Foundation gaat steunen. (Foto: Jeroen van Hattum)

Dorian Foundation steunt Texelse sporters

  Sport

De Dorian Foundation van tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe heeft steun toegezegd aan zeven talentvolle Texelse sporters.

Het gaat om volleybalster Britte Stuut, golfer Hugo Groothuis, golfsurfer Jaas Roeper, zwemster Lieke Schuijl, menster Marissa Schuiling, surfers Bas Mulder en Jacob Kooy van het Waddenteam en zeilster Berber van der Duim.

Zij zijn allen talentvol in hun sport en hebben ook de ambitie om zich tot een hoog niveau te ontwikkelen in hun sport.

Dorian tekende woensdag in de Evenementenhal van De Krim de contracten met de Texelse sporters. Doel van de Dorian Foundation is hen te begeleiden in het waarmaken van de ambities. Daarbij ligt specifiek de nadruk op het gegeven dat de afgelegen ligging van Texel geen beperking mag zijn om de sportieve ambities waar te maken.

Dorian liet weten trots te zijn dat hij via de Dorian Foundation zijn eigen opgedane kennis en ervaringen om de top te bereiken met andere sporters kan delen. De organisatie neemt ook van een aantal Texelse sporters  de bootkosten voor haar rekening, zodat zij aan de overkant aan wedstrijden mee kunnen doen.

De Dorian Foundation was in 2012 een gift van de gemeente aan Dorian toen hij in het Engelse Weymouth voor de eerste keer Olympisch kampioen was geworden.

In 2017 stopte de gemeente met de jaarlijkse financiering van het fonds. Het kwam vervolgens tot een doorstart met steun van De Krim, TESO, Bouw 2020, Van der Linde, Tatenhove en Arcabo, een chaletbouwer aan de overkant.

Via de site lifeofdorian.com wordt nog een crowdfundingsactie gestart, zodat anderen de zeven Texelse sporters eveneens kunnen steunen om de ambities waar te maken.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!