Logo texelsecourant.nl
Aankomst in Rotterdam in 2015
Aankomst in Rotterdam in 2015 (Foto: Texelrunners)

Roparun van start

  Sport

Het team van de Texelrunners vertrekt zaterdag met de boot van 8:00 uur richting Hamburg om deel te nemen aan de Roparun.

Het team hoort bij de snellere deelnemers en gaat daarom op zaterdag als één van de laatste teams om 17:30 uur van start in Hamburg om totaal 530 kilometer in estafettevorm te lopen naar Rotterdam, waar ze op tweede Pinksterdag naar verwachting tussen 15:00 en 16:00 uur zullen arriveren op de Coolsingel. De finishtijd is afhankelijk van het behaalde gemiddelde van naar verwachting 12 á 13 kilometer per uur.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus totaal ieder zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon(!). De lopers zijn verdeeld over twee teams van vier lopers met ieder twee fietsende begeleiders en een volgbusje met chauffeur en navigator. Als één teamlid loopt, zitten drie teamleden in het volgbusje. De lopers wisselen om de kilometer en de twee teams lopen steeds afwisselend een etappe van ongeveer 50 kilometer, waarna gegeten en uitgerust kan worden bij en in de gedeeltelijk tot slaapplaats omgebouwde touringcar van TBO-Texel die als hoofdkwartier fungeert. Met deze touringcar reizen de andere temleden: de teamcaptain, twee buschauffeurs, twee personen voor de catering en twee fysio's/ masseurs voor de verzorging van de lopers. Daarmee komt het totaal van het team op 23 personen.

Mensen die het leuk vinden om de het team te volgen kunnen het beste kijken op de Facebookpagina 'Roparun Texel', waar zaterdag, zondag en maandag regelmatig foto's en berichtjes zullen worden geplaatst. Daar wordt ook doorgegeven, zodra dat bekend is, met welke boot het team maandagavond naar Texel terugkomt. Zodat familie en andere belangstellenden het team in Den Helder in de salon aan boord kunnen verwelkomen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!