Logo texelsecourant.nl
Beeld van het verkiezingsdebat in 2015.
Beeld van het verkiezingsdebat in 2015. (Foto: Archief Texelse Courant)

Debat Provinciale Staten op Texel

  Politiek

Kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten gaan zondag 17 maart op Texel met elkaar in debat. Dat gebeurt in theater De Kiekendief van De Krim. Gespreksleider is Tessa van Daalen. Er staan enkele pittige onderwerpen op de agenda en het publiek mag meedoen. Iedereen is welkom, het begint om 20.00 uur.

De provincie staat als overheidslaag wat ver bij de burgers vandaan. Toch worden er belangrijke zaken geregeld, die iedereen als burger kunnen raken. In aanloop tot de verkiezingen voor de Provinciale Staten, die op woensdag 20 maart zijn, wordt dit debat gehouden. Het is de gelegenheid om de kandidaten beter te leren kennen en ook voor Texel belangrijke zaken voor het voetlicht te brengen. De organisatie is in handen van de Texelse VVD afdeling. Maar alle aan deze verkiezing deelnemende partijen zijn ervoor uitgenodigd.

De politici worden geconfronteerd met stellingen over wonen, bereikbaarheid, de Texelhopper, duurzaamheid, natuurontwikkeling en andere zaken, die zowel over de hele provincie gaan, maar ook over Texel in het bijzonder. Het publiek krijgt de kans om een duit in het zakje te doen, door via hun telefoon vragen te stellen, die meteen op een groot scherm zichtbaar zullen zijn. Tussendoor wordt ook enige aandacht besteed aan de gelijktijdig te houden verkiezingen voor het Waterschap.

Het debat is van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!