Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum

Wethouder van Knippenberg stapt op

  Politiek

Sander van Knippenberg stopt als wethouder. Dat is zojuist bekend gemaakt. De geluiden bereikten vanmorgen de redactie, de voorlichting bevestigt dit en geeft aan dat het gaat om persoonlijke omstandigheden. Inmiddels heeft GroenLinks de beslissing van hun wethouder toegelicht. 

In een persbericht schrijft de partij:

Van Knippenberg stopt per 15 februari 2019 met de uitoefening van zijn functie. "Ik heb met veel plezier het ambt van wethouder bekleed. Het wethouderschap valt op dit moment in mijn leven echter niet te combineren met de persoonlijke omstandigheden waarin ik verkeer. Passend onderwijs voor mijn uitzonderlijk hoogbegaafde dochter is niet direct beschikbaar in deze regio. Zij volgt nu onderwijs in Utrecht, waardoor een baan als wethouder op Texel niet te combineren is met goed vaderschap. Ik kijk daarom uit naar een volgende baan waarbij werk en privé meer met elkaar in balans zijn."

De wethouder ziet vanwege dezelfde reden ook af van een eventuele functie als raadslid, mocht hiervoor een vacature vrijkomen. De wethouder heeft hiertoe in goed overleg met het college, de fractie en het bestuur van GroenLinks besloten. Vanuit de gemeente laat de burgemeester weten dat zij het besluit betreuren, maar dat zij de beslissing van wethouder van Knippenberg respecteren. Burgermeester Uitdehaag: "Wij nemen afscheid van een wethouder die de afgelopen acht maanden een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zijn bestuurlijke kwaliteiten. Een goed voorbeeld daarvan is de wijze waarop wethouder van Knippenberg zich heeft ingezet voor het Onderwijs Centrum Texel."

De coalitiepartijen Texels Belang, VVD en GroenLinks beraden zich over deze nieuwe situatie.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!