Logo texelsecourant.nl
Onderzoek van TipTexel leerde vorig jaar dat een hoop Texelaars zich afvragen of er voor hen mantelzorg is als dat nodig is.
Onderzoek van TipTexel leerde vorig jaar dat een hoop Texelaars zich afvragen of er voor hen mantelzorg is als dat nodig is. (Foto: Job Schepers)

CDA: onderzoek reiskosten mantelzorgers

  Politiek

Het CDA wil een onderzoek naar de mogelijkheden om aan de overkant wonende mantelzorgers tegemoet te komen in de reiskosten naar het eiland.

Dat staat in een motie die het CDA tijdens de raadsvergadering van woensdag 19 december wil indienen.

Volgens de christendemocraten zijn er diverse zorgbehoevende Texelaars die voor mantelzorg zijn aangewezen op hun kinderen die aan de overkant wonen.

"Naar Texel reizen voor het verlenen van mantelzorg vraagt van de betreffende kinderen niet alleen tijd, maar ook geld: de reis naar Texel moet vaker gemaakt worden dan normaal, met dus: extra bootkosten en vervoerskosten."

Volgens het CDA zou er eens nagedacht moeten worden over de vraag of voor mantelzorgverlenende kinderen die aan de overkant wonen op de boot het Texeltarief kan gaan gelden. Ander idee is het aanbieden van gratis openbaar vervoer op Texel aan mantelzorgverlenende kinderen.

Volgens het CDA zouden de andere Waddeneilanden betrokken moeten worden in het onderzoek, omdat zij eveneens te maken hebben met zorgbehoevende bewoners van wie de kinderen op de vastewal wonen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!