Logo texelsecourant.nl
Foto: Sytske Dijksen

Strandslapers komen met ludieke actie

  Politiek

Het besluit van de gemeente om het nachtverblijf in strandhuisjes te gaan aanpakken is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Komende maandag wordt er op strand een ludieke actie gehouden, waarbij men oproept om massaal op het strand te gaan slapen bij paal 12.

Het overnachten in strandhuis is jarenlang oogluikend toegestaan, maar is in feite al jaren verboden. Dit is tegen het zere been van een aantal Texelaars - die onder leiding van Marga Lakwijk en Edwin Boering - nu deze actie op touw hebben gezet. Ze schrijven: "Om op een ludieke wijze te protesteren tegen het slaapverbod en handhaving op dit verbod, roepen wij iedereen op om aanstaande maandag (16 juli) op het strand te komen overnachten. We hopen natuurlijk dat daar massaal gebruik van wordt gemaakt, waarmee we laten zien hoe sociaal dat kan zijn. Met ons protest houden we de gemeente een spiegel voor hoe kinderachtig en pietluttig hun actie is. Bovendien worden de verhuurders eigenlijk verplicht gesteld om te controleren. Omdat zij anders hun vergunning kwijt raken."

Zij hopen op drukte: "De weersverwachting voor maandag is uitmuntend. We verzamelen om 22:00 uur bij strandpaviljoen 12. Hoort en zegt voort!"

In 2012 wilde de Vereniging Strandexploitanten Texel dat de plaatsing van strandslaaphuisjes werd goedgekeurd, de gemeenteraad ging hier niet mee. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!