Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Belijning fietspad nog voor de winter

  Politiek

De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem ingestemd met het reserveren van €20.000,- voor de kantbelijning van de fietspaden tussen Den Burg en De Koog (Vanaf rotonde Akenbuurt tot De Koog). Het is de bedoeling dat de belijning nog voor de winter wordt aangebracht.

Sinds het nieuwe verlichtingsplan zijn er de nodige klachten over de fietsroute van Den Burg naar De Koog. De rand van het fietspad is in het pikkedonker slecht zichtbaar. Ook met goede verlichting leidt het - mede met het verblindende licht van tegemoetkomende auto's - tot problemen. Bij de belijning wordt gebruik gemaakt van zogenaamde koudplast. Deze verf is een stuk duurder, maar gaat ook een stuk langer mee (vier keer duurder, maar vijf keer langer mee).

In totaal gaat het om ongeveer zeventien kilometer belijning - twee fietspaden met aan beide kanten belijning. Naar verluidt worden de werkzaamheden in september gestart.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!