Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

VVD en Texels Belang willen plaatsing Rosmolen voorkomen

  Politiek

De VVD en Texels Belang dienen tijdens de raadsvergadering van morgen een amendement in om te voorkomen dat de bij museum Waelstee geplande Rosmolen een plaats krijgt in het bestemmingsplan van De Waal. De twee partijen hebben samen al zeven van de acht benodigde zetels die nodig zijn voor een meerderheid.

"Er is door veel mensen zorg geuit over plaatsing van de Rosmolen (er is geen probleem met het museum zelf uiteraard). Gesproken wordt over een 'relatief klein gebouw', maar het heeft een diameter van 7 meter en een hoogte van 6 meter. Zorg over de impact van de plaatsing van de Rosmolen op het dorp (beperking woongenot, overlast), kijkend naar de locatie, delen wij. Het raakt aan de leefbaarheid in het dorp en wij vinden ook dat het ruimtelijk gezien niet passend is. Wij zijn van mening dat de Rosmolen geen plaats mag krijgen in het bestemmingsplan", luidt het amendement.

De partijen roepen het college op geen Rosmolen toe te staan op de locatie zijkant van het museum aan de Langwaal. De mogelijke komst van een rosmolen leidt al enige tijd tot onrust in het dorp.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:



Reageren!