Logo texelsecourant.nl
PvdA.
PvdA.

PvdA baalt van uitsluiting coalitie

  Politiek

De PvdA vindt het jammer dat zij als grootste progressieve partij van Texel niet aan tafel zit bij de coalitie-onderhandelingen.

Dat heeft de partij laten weten in een reactie op het nieuws dat Texels Belang met VVD en GroenLinks verder wil gaan om een nieuw coalitieakkoord te sluiten.

Volgens de PvdA is er sprake van een gemiste kans om samen met GroenLinks een stevig links geluid in de coalitie te kunnen laten horen. Beide partijen hebben twee zetels. De PvdA verloor er een bij de verkiezingen, GroenLinks won er een.

In de reacties op Facebook was vandaag te zien dat de sfeer tussen PvdA en GroenLinks er door de ontwikkelingen niet beter op werd. Daar gingen verwijten heen en weer dat GroenLinks zonder overleg met de PvdA de coalitie inging, terwijl beide partijen elkaar eerder nog hadden opgezocht. De partijen gaven later aan met elkaar in gesprek te blijven.

Volgens de PvdA zou het mooi zijn als de nieuwe coalitiepartijen de komende vier jaar in ieder geval willen investeren in minder auto's op Texel, betere fietspaden en wegen en een mooier buitengebied. Hetzelfde geldt voor zorgwoningen, goedkope huurhuizen, een nieuw cultuurcentrum (Artex, bibliotheek en jongerenwerk), duurzaamheid, zorg en welzijn en de Bolder.

De PvdA heeft acht jaar lang in de coalitie gezeten, maar komt weer in de oppositie als TB, VVD en GL onderling tot een nieuwe coalitie komen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!