Logo texelsecourant.nl
Stemmen in het Havenrestaurant op 't Horntje.
Stemmen in het Havenrestaurant op 't Horntje.

Stembureaus tevreden over opkomst

  Politiek

De leden van de stembureaus op Texel zijn tevreden over de opkomst tot nu toe tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Het gevoel is dat de opkomst ongeveer gelijk moet zijn aan vier jaar geleden. Toen bracht 67,1 procent van de kiesgerechtigde Texelaars zijn of haar stem uit.

Het aantal stemmers voor het referendum over de 'sleepwet' is iets kleiner dan het aantal stemmers voor de gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Michiel Uitdehaag maakte vandaag persoonlijk een ronde langs de stembureaus om te zien hoe het eraan toeging.

Er kan tot 21:00 uur worden gestemd. Naar verwachting komen rond 21:30 uur de eerste uitslagen en moet het rond middernacht duidelijk zijn hoeveel zetels de partijen in de nieuwe gemeenteraad krijgen.

Burgemeester Uitdehaag presenteert de uitslagen vanavond live vanuit de raadzaal en dat is te volgen via de website van de gemeente of in de raadzaal zelf. Op deze site van de Texelse Courant zijn de uitslagen te volgen en Radio Texel doet vanaf 21:00 uur live verslag vanuit de raadzaal.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!