Logo texelsecourant.nl
Uitsnede van de huidige ijsbaan uit het plan voor herinrichting van de openbare ruimte van Den Burgt-Zuid. Het is ingetekend als parkeerterrein in een parkachtige omgeving.
Uitsnede van de huidige ijsbaan uit het plan voor herinrichting van de openbare ruimte van Den Burgt-Zuid. Het is ingetekend als parkeerterrein in een parkachtige omgeving. (Foto: Bron Gemeente Texel)

"Pas parkeerplan huidige ijsbaan beetje aan. Dan kun je bij vorst in Den Burg als eerste schaatsen"

  Politiek

Ook als de huidige ijsbaan in Den Burg parkeerplaats wordt, zoals het plan nu is, kan het met vrij eenvoudige aanpassingen ook een goede ijsbaan worden.

Dat is de stelling van Carla Schrama, die haar plan voor een ijsbaan op de huidige plek vorige week dinsdag toelichtte tijdens de raadscommissie.

Ze toonde een uitvergroting van de zogeheten visiekaart bij het plan voor de Herinrichten openbare ruimte Den Burg Zuid. Daarin is de ijsbaan langs de Emmalaan ingetekend als parkeerplaats. Een soort ovaal plein omgeven met bomen met in het midden een groen eilandje. Het ging Schrama aan het hart als de ijsbaan van die plek zou verdwijnen. "Ik ben verliefd op dat rondje." Ze stelde voor om de bestrating in het plan iets aan te passen. "Maak het iets groter, zodat er een mooi schaatsrondje ontstaat. Een randje stenen er omheen, een goeie afwatering en dan een laagje water er op. Bij vorst kun je in Den Burg dan als eerste schaatsen."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!