Logo texelsecourant.nl
De nieuwe wijk Buurtskap De Tuunen
De nieuwe wijk Buurtskap De Tuunen

"Onderzoek mogelijkheid voor ijsbaan in De Tuunen"

  Politiek

Onderzoek of in het gebied van het nieuwe Buurtskap De Tuunen een ijsbaan kan worden gerealiseerd.

Dat voorstel staat in een motie die Sterk Texel, Texel2010 en Eiland Belang komende woensdag indienen tijdens de raadsvergadering.

"De oude IJsbaan aan de Emmalaan zal worden heringericht en biedt misschien kansen voor een IJsbaan, maar zeker is dat niet. Kijkend naar de ontwikkelingen die nu plaatsvinden in Den Burg Oost, met de bouw van 140 woningen aan de kinderrijke woonwijken De Volmolen en De Mars, vinden wij dat we moeten onderzoeken of in het gebied De Tuunen een natuur-IJsbaan gerealiseerd kan worden.

De Tuunen herbergt ook waterpartijen en omdat het de Oost-zijde van Den Burg is, zal er vermoedelijk ook sneller geschaatst kunnen worden dan aan de locatie Emmalaan. Daarnaast geldt dat deze locatie, gezien de ligging, voor veel kinderen dichtbij zal zijn.

De voorzitter van de Dorpscommissie heeft al aangegeven dat de commissie Natuurijsbanen (van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) op verzoek kosteloos advies geeft bij planvorming, ontwikkeling en aanleg van natuurijsbanen, skatebanen of combinaties daarvan.

Wij vinden dat onderzocht moet worden of er een IJsbaan kan worden gerealiseerd in De Tuunen en dienen daarom deze motie in."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!