Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum
Gemeenteraadsverkiezingen

Media op Texel bereiden samen debat raadsverkiezingen voor

  Politiek

De lokale media op Texel bereiden voor vrijdag 16 maart gezamenlijk een verkiezingsdebat voor, in aanloop naar de raadsverkiezingen op woensdag 21 maart.

Het debat wordt gehouden in Question Plaza in Den Burg. Alle politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben een uitnodiging gekregen om mee te doen. Het debat wordt voorbereid door de Texelse Courant, Texelse Media, Helderse Courant, Radio Texel en Texel Kijken en Luisteren. De gemeente faciliteert het debat. Dat begint vrijdagavond 16 maart om 19:30 uur. Question Plaza is die avond open vanaf 19.00 uur. Publiek is welkom in de zaal. Het debat wordt ook live uitgezonden via Radio Texel, Texel Kijken en Luisteren en de social media van de lokale media. De partijen krijgen tijdens het debat stellingen voorgelegd waarover ze in discussie kunnen gaan. Er wordt over een aantal specifieke punten gediscussieerd, publiek in de zaal krijgt de gelegenheid vragen te stellen en de partijen kunnen elk een korte pitch houden.

De discussieonderwerpen worden de komende tijd samengesteld. Mensen die vragen willen stellen, kunnen deze van te voren schriftelijk bij de lokale media indienen. Dat kan via redactie@texelsecourant.nl. Als spelregel wordt gehanteerd dat er per persoon één vraag kan worden gesteld. De Texelse media organiseren gezamenlijk het debat om Texelaars te informeren over de standpunten van de politieke partijen op Texel en om Texelaars te laten kennismaken met de kandidaat-raadsleden. Er doen op 21 maart negen partijen mee. De Texelse gemeenteraad kent vijftien raadszetels. Het is vrij bijzonder dat alle media in één gebied gezamenlijk een verkiezingsdebat voorbereiden.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!