Logo texelsecourant.nl
Foto: Ingmar de Boer

PvdA: samenwerken met Kerken en Minima

  Politiek

De PvdA heeft het college opgeroepen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om in samenwerking met de Stichting Kerken en Minima sociale leningen te verstrekken aan Texelaars die het niet breed hebben.

De PvdA doet dat voorstel in een motie die komende woensdag tijdens de raadsvergadering op tafel wordt gelegd. Het voorstel wordt gesteund door GroenLinks.

De sociaaldemocraten nemen stelling tegen de Kredietbank waar Texelaars terecht kunnen als zij elders geen reguliere lening krijgen. "Mooi dat dat kan, maar de rente kan oplopen tot 12,5 procent en dat is absurd in deze tijden van lage rentes."

Volgens de PvdA hebben momenteel 35 Texelaars een lening bij de Kredietbank lopen. Dan gaat het om Texelaars met een laag inkomen, een BKR-registratie of mensen die ouder zijn dan 65 jaar.

Texel kent ook de Stichting Kerken en Minima die zich al jaren inzet om Texelaars die financieel in de problemen zitten met leningen te ondersteunen. De stichting rekent geen rente.

Volgens de PvdA kan de gemeente daar wellicht wat van leren om Texelaars die financieel in de problemen zitten te helpen. "Schulden leiden in de regel tot meer schulden en wij willen deze vicieuze cirkel doorbreken."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!