Logo texelsecourant.nl
Jur Schuiringa en Hennie Huisman.
Jur Schuiringa en Hennie Huisman. (Foto: VVD Texel)
Gemeenteraadsverkiezingen

VVD Texel kiest voor ervaring

  Politiek

Op 5 februari, de zogenaamde dag der kandidaatstelling, leveren de politieke partijen hun kandidatenlijst in bij de gemeente. VVD Texel presenteert een lijst met 19 namen. De partij zet in op een mix van jong en oud, man, vrouw, én de nodige ervaring.  

De lijst wordt aangevoerd door Hennie Huisman, sinds 2010 wethouder voor de VVD. Op 2 staat fractievoorzitter Jur Schuiringa, al 12 jaar politiek actief, gevolgd door Peter van Sijp en Nick Ran die de afgelopen periode samen met Schuiringa in de raad zaten. Op nummer 5, terug van weggeweest, Nico Waerts. Waerts was van 2010 tot 2014 raadslid voor een lokale partij.

In de top tien Ireen Boekel (plaats 6)uit Oudeschild en Ewout van der Star (plaats 8) uit Oosterend. Zij hebben zich de afgelopen periode ingezet als commissielid en zijn hiervoor ook weer beschikbaar. Nieuw op nummer 7 is Isabel van der Star, 34 jaar, werkzaam als bedrijfsadviseur voor de agrarische sector en o.a. bestuurslid van LTO Noord, afdeling Texel. Ook Aaf van der Kooi is een nieuwkomer op plek 10. Zij heeft haar sporen vooral verdiend in financiële functies en was 11 jaar lid van de Rekenkamercommissie. 

Robbert de Jong, voorzitter VVD Texel, is trots op de kandidatenlijst. "We hebben een mooie, evenwichtige samenstelling met stuk voor stuk lokaal betrokken mensen die hun kennis en kunde voor Texel willen inzetten. De vraagstukken voor de gemeenteraad worden steeds complexer. Dat vereist politieke ervaring en kennis van zaken".

In de aanloop naar de verkiezingen zullen alle kandidaten een traject volgen ter voorbereiding op hun raads- en commissiewerk. Op de website van VVD Texel (texel.vvd.nl) is meer informatie te vinden over de kandidaten.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!