Logo texelsecourant.nl

Vragen D66 over uitbreiding betaald parkeren

  Politiek

D66 wil weten waarom het college de uitbreiding van het betaald parkeren op Texel pas deze week bekend heeft gemaakt.

De uitbreiding geldt per 1 januari, maar werd gisteren (woensdag 10 januari) bekendgemaakt. De besluitvorming binnen het college was op 19 december.

"Het college mag dit besluit nemen", aldus D66, "maar kan het college uitleggen waarom dit (altijd een gevoelig onderwerp in onze samenleving en in de raad) zonder overleg met de gemeenteraad is ingevoerd?"

Er geldt sinds 1 januari van 8.00 tot 20.00 uur betaald parkeren. Dat is van maandag tot en met zondag. Vorig jaar was het van 9.00 tot 18.00 uur en hoefde er op zondag niet betaald te worden.

Volgens het college sluiten de nieuwe betaaltijden beter aan bij de gangbare winkeltijden op het eiland en zijn ze helder te communiceren.

De gemeente stelde eveneens dat Texel een goede duurzame mobiliteit wil behouden, dat er meer geld nodig is om hierin te kunnen blijven investeren en dat de inkomsten uit de uitbreiding van de betaaltijden ten goede komen aan de mobiliteit.

Dat roept volgens D66 de vraag op dat er meer geld nodig is voor de mobiliteit en daar stelt de partij ook vragen over.

D66 is eveneens benieuwd in hoeverre het college tijdens de begrotingsraad in november al wist dat de besluitvorming over de uitbreiding eraan zat te komen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!