Logo texelsecourant.nl
Nico Erwich.
Nico Erwich.

Erwich start met nieuwe politieke partij

  Politiek

Raadslid Nico Erwich (Texel 2010) wil met een nieuwe politieke partij ('Alternatief') meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Dat heeft Erwich desgevraagd bevestigd. De nieuwe partij is aangemeld bij het Centraal Stembureau van de gemeente waar tot en met vandaag een verzoek tot registratie van nieuwe politieke partijen kon worden ingediend.

Volgens Erwich is het de bedoeling dat Alternatief een zo breed mogelijke partij voor het hele eiland wordt. "Een partij voor jong tot oud en ook voor vrouwen. We willen graag zoveel mogelijk samenwerken met de andere partijen, het liefst met de lokale partijen." Later komt hij met meer gegevens over de koers die Alternatief wil gaan varen.

Alternatief wordt de vijfde lokale partij op Texel naast Texels Belang, Sterk Texel, Texel 2010 en Eiland Belang die momenteel allemaal in de raad vertegenwoordigd zijn.

Erwich zit de rest van de raadsperiode uit namens Texel 2010, waardoor de coalitie VVD-PvdA-Texel 2010 haar meerderheid van acht zetels behoudt. Erwich wil daarmee gestand doen aan de handtekening die hij vier jaar geleden onder het samenwerkingsakkoord met VVD en PvdA zette.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!